1
Domaći fudbal

FOTO: partizan.rs

ĐURIČKOVIĆ: Pobeda u derbiju u poslednjim minutima… ne može slađe

Objavljeno: 07.11.16 u 17:48

Ekipa Partizana ostvarila je pobedu nad Novim Pazarom u 15. kolu SLS rezultatom 4:0 u kojoj se, pored Marka Jankovića, Stevanovića i Uroša Đurđevića, spektakularnim golom u strelce upisao i Petar Đuričković.

Petar je došao u Partizan u letnjem prelaznom roku iz Radničkog i do sada obukao dres Partizana svega nekoliko puta, u Evropi u meču protiv Zaglembja, domaćem prvenstvu protiv Bačke, dok mu je ovo bila prva zvanična utakmica na čelu sa šefom stručnog štaba Markom Nikolićem.

Svoj prvenac u dresu Partizana posvećujem svojoj porodici, devojci kao i navijačima, započinje priču za klupski sajt Petar Đuričković.

– Najbitnije je da smo pobedili i da smo ciklus između dve pauze završili uspešno. Mislim da smo odigrali dobro, na vreme postigli golove i otvorili utakmicu, a kasnije kontrolisali dešavanja na terenu i zasluženo pobedili. Pobeda je mogla biti još ubedljivija s obzirom na to da nismo iskoristili još par poslednjih šansi. Želja mi je da nastavimo u ovom ritmu, da pružamo dobre partije, da nastavimo da pobeđujemo, a ja ću se truditi da svaki minut na terenu iskoristim na pravi način i doprinesem svom timu.

BUUUUM: Đuričković postigao gol sezone, ceo stadion mu se poklonio na čelu sa Sašom Ilićem (VIDEO)

A nije bilo lako mesecima čekati svoju šansu i dobiti je tek u 15. kolu SLS.

– Sigurno je da je svakom igraču najteže kada ne igra, ali to je fudbal. Najbitnije mi je bilo da ostanem jak i da ne klonem. Ja sam profesionalac, tako sam radio i ponašao se i čekao da mi se ukaže prilika kako bih svaki minut na terenu iskoristio. Ponavljam, da su mi najveća podrška bili moja porodica i devojka. Strpljen – spasen, to je ono što sam sebi govorio.

Partizan nije supeo da se plasira u Ligu Evrope, što je bio veliki šok i za igrače i za navijače.

Ispadanje iz Evrope je svima teško palo, tako i meni, naročito što je Partizan klub koji je unazad 15 godina predstavljao našu zemlju u grupnim fazama Lige Šampiona i Lige Najbitnije je da smo se sada izdigli iz svega i da smo na pravom putu i iskreno se nadam da ćemo se odužiti navijačima za to. Što se tiče derbija, svaki igrač će vam reći da dosta teško proživljavaju takve stvari kada ste posmatrač na terenu, a ne učesnik. Ipak, na kraju je sve ispalo kako smo svi želeli i to golom u poslednjim minutima, nije moglo lepše i slađe.

Posle pauze još manje od mesec dana do kraja jesenje polu sezone.

– Nema šta, recept se vidi, samo kolektivna igra, ne leteti mnogo već hladne glave i miran ići utakmicu po utakmicu.

0
0

1 Komentara

  1. Полако, на пролеће долазиш тамо где си одрастао. А отићи ћеш да ће те бити срамота!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter