0
Evropske lige

VREMEPLOV: CR7 je najveći promašaj u istoriji Arsenala, evo i zašto! (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.16 u 23:45

Eh, kakav bi tandem bili Tijeri Anri i Kristijano Ronaldo…

Uz Lionela Mesija, Kristijano Ronaldo je trenutno najbolji fudbaler na svetu. Igrao je u Sportingu iz Lisabona i Mančester junajtedu, a sada je u madridskom Realu. Međutim, da li ste znali da je njegova karijera mogla da ode u potpuno drugačijem smeru?

Da, tako je. Kristijano Ronaldo je bio na pragu prelaska u Arsenal.

– Prvi put sam ga uživo gledao na turniru u Montaigu, kada je imao samo 15 godine. Sporting je igrao sa selekcijom Japana, a ja sam se zapitao ‘ko je ovaj dečak’. Na poluvremenu sam pozvao svoje kontakte iz Portugala da im kažem da sam otkrio fenomena, otkrio je nekadašnji šef skauting službe Arsenala, Damijen Komoli.

Komoli je istakao i to da na njega takav utisak nije ostavio niko još od vremena kada je prvi put na terenu gledao Tijerija Anrija.

Arsenal je tada pokazao ogromno interesovanje za Kristijana Ronalda, te je jedna od najboljih fudbalskih akademija na svetu, koja je u vlasništvu ‘tobdžija’, pozvala portugalskog vunderkida da trenira sa njima, u nameri da ga angažuju u svoje redove.

– Nekoliko puta je dolazio u trening kamp, gde je trenirao sa svojim vršnjacima. Uspeo je da upozna i svog idola, Tijerija Anrija, ali kada je došlo vreme za transfer ispostavilo se da nije bilo para za njega. Nekoliko meseci kasnije, Mančester junajted je uspeo da se dogovori sa Sportingom, čak je igrao i prijateljske utakmice tamo, pa je Aleks Ferguson odlučio da ga kupi, objasnio je Komoli.

Spavaš li mirno, Arsene Vengeru?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter