0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Teodosić i drugovi utišali Pirej, Raduljica poražen u Nemačkoj posle produžetka (VIDEO)

Objavljeno: 03.11.16 u 22:10

Odigrane su dve od tri utakmice današnjeg programa u Evroligi, a pobede su ostvarili CSKA Moskva u Pireju i Brose Baskets u Nemačkoj nad Armanijem.

Olimpijakos je u derbiju večeri dočekao CSKA iz Moskve i posle 40 minuta žestoke borbe ipak su doživeli poraz od Teodosića i drugova, iako je završnica bila više nego interesantna.

Naime, Nando de Kolo je poenterski, a Miloš Teodosić asistencijama vodio gostujući tim do velike prednosti od 18 poena na poluvremenu, u kom periodu je Olimpijakos bio potpuno razbijen.

Međutim, mnogo puta su ova dva kluba odigrala zanimljive završice sa puno preokreta i tako je umalo bilo i ovog puta. Pirejci su se munjevito u poslednjoj deonici vratili u igru uz veliku seriju pogodaka Grina i Printezisa, sa čijim košem su na 1:07 do kraja došli do minus četiri.

Ipak, sve to je zaustavio Kajl Hajns, a zatim i Nando de Kolo sa linije penala, da bi posle toga utakmica bila rešena. Na kraju rezultatom 81:75.

Printezis je bio ubedljiv sa čak 26 postignutih poena, ali mu to neće puno vredeti, pošto su Moskovljani imali više raspoloženih igrača. Miloš Teodosić je ubacio 10 koševa uz pet asistencija, a najbolji kod gostiju je bio De Kolo sa 23 poena i devet skokova.

U drugom meču Brose Baskets je savladao Armani Milano sa 106:102 posle produžetka i tako naneo novi poraz Miroslavu Raduljici i košarkašima italijanskog tima.

U regularnom delu rezultat je bio 91:91, a treća deonica je donela veliki broj preokreta i čak 57 poena (30:27).

U toj utakmici najbolji je bio Dariju Miler iz redova domaćeg tima sa 27 poena, dok je kog gostiju Rakim Sanders bio najefikasniji sa 25 poena, Đentile je imao 18, Raduljica je ostao na pet poena i jedan skok, dok je Milan Mačvan, kao što je poznato, povređen.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, 5. kolo

Sreda:

Fenerbahče – Uniks 73:81
Makabi – Barselona 69:79

Četvrtak:

Olimpijakos – CSKA Moskva 75:81
Brose Baskets – Armani 106:102 (posle produžetka)

21.00 Real Madrid – Galatasaraj

Petak:

18.00 Žalgiris – Darušafaka
18.45 Anadolu Efes – Panatinaikos
19.00 Crvena zvezda – Baskonija

[/stextbox]

 

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter