0
Košarka

FOTO: Twitter, Crop

NBA: Jokić pružio solidnu partiju, Kazins ušao u istoriju (VIDEO)

Objavljeno: 01.11.16 u 09:05

Prethodne noći odigrana su četiri meča u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu. Solidnu partiju pružio je srpski reprezentativac Nikola Jokić.

Srpski košarkaš Nikola Jokić nastupio je i treći put zaredom kao startni centar Nagetsa. Tim iz Denvera izgubio je na gostovanju u Torontu, pošto su domaći Reptorsi slavili sa 105:102. Jokić je pružio solidnu partiju na tom meču. Na terenu je proveo oko 22 minute, što mu je bilo dovoljno da ostvari šuterski učinak 6/9 iz igre i tako stigne do 12 poena, uz još četiri skokaasistenciju.

Toronto je pomenutu pobedu ostvario na pogon Kajla Laurija i Demara Derozena. Uprkos lošem šutu sa linije za tri poena, Lauri je za 36 minuta na parketu postigao 29 poena, sakupio pet skokova i sedam asistencija. S druge strane, Derozen bio je najefikasniji igrač u kanadskom timu sa 33 poena, uz pet skokova.

Neki novi Bulsi nastavili su sa sjajnim partijama. Tim iz Čikaga je prethodne noći ostvario ubedljivu pobedu na gostovanju kod Bruklin Netsa sa 118:88, pa tako sada ima učinak 3-0.

Džimi Batler je ubacio 22 poena, uz šest skokova, dok su Dvejn Vejd i Redžon Rondo na svom kontu imali 12, odnosno deset poena. Sjajan doprinos dali su i Nikola Mirotić, koji je postigao 16 poena i ostvario deset skokova, kao i rezervni plejmejker Ajzea Kanan, koji je uz 15 poena ostvario i šest asistencija.

Osim Bulsa, skor 3-0 na startu sezone između ostalih imaju Atlanta Hoksi i Los Anđeles Klipersi. Hoksi su prethodne noći savladali na svom terenu Sakramento Kingse sa 106:95, dok su Klipersi u Los Anđelesu ostvarili rutinsku pobedu nad Finiks Sansima – 116:98.

Centar Sakramenta, Demarkus Kazins, uspeo je da ispiše istoriju ove franšize. Susret je završio sa 14 poena i 10 skokova, i tako postao igrač sa najviše dabl-dabl učinaka u istoriji Kingsa. S druge strane, čini nam se da bi ovo mogla da bude sezona Krisa Pola, koji je bio najistaknutiji igrač u redovima Klipersa u okršaju sa timom iz Finiksa. Meč je završio sa 24 poena i osam asistencija.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA – rezultati:

Atlanka Hoksi – Sakramengo Kingsi 106:95
Bruklin Netsi – Čikago Bulsi 88:118
Toronto Reptorsi – Denver Nagetsi 105:102
LA Klipersi – Finiks Sansi 116:98

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter