1
Fudbal

VENTURA O GRACIJANU PELEU: Nisam ga zvao, pozivi za Kinu su preskupi

Objavljeno: 31.10.16 u 13:28

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Đampjero Ventura dao je zanimljiv odgovor na pitanje o Gracijanu Peleu, odstranjenom napadaču iz nacionalnog tima.

U oktobarskoj reprezentativnoj akciji Gracijano Pele je odbio da se rukuje sa Venturom prilikom izlaska sa terena u meču protiv Španije, posle čega je selektor ‘azura’ najavio da je napadač time sam sebe odstranio iz nacionalnog tima.

Isto je ponovio i pred objavljivanje spiska za novembarske utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, 2018. godine, ali u nešto duhovitijem tonu.

 – Da li sam pričao sa Peleom? Nisam, jer su telefonski razgovori sa Kinom veoma skupi. Osuđem ono što je uradio, izrazio nepoštovanje prema dresu reprezentacije i saigračima. Napravio je naveću moguću grešku – rekao je Ventura za ‘Rai Sport’.

Međutim, dao je nagoveštaj da to nije kraj za Pelea u dresu Italije.

– Ne verujem da će biti u sastavu za narednu akciju, potreban je period mirnoće. On nije mlad fudbaler, ali može još da pruži reprezentaciji Italije u budućnosti – istakao je Ventura.

Italiju sledećeg meseca očekuje utakmica kvalifikacija za Mondijal u Rusiji protiv Lihtenštajna 12. novembra, dok će se tri dana kasnije u prijateljskom duelu sastati sa aktuelnim prvakom sveta, selekcijom Nemačke.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter