0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ OKUPLJA OMLADINCE: Ozbiljni su, ali mi se pitamo!

Objavljeno: 31.10.16 u 18:07

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić saopštio je imena igrača za baraže mečeve sa Norveškom (11. novembar Beograd – 15.novembar Dramen) za plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godina održava u Poljskoj.– Pred nama su dve najbitnije utakmice na putu do Poljske, a posle kvalifikacija koje smo okončali na zadovoljavajući način s obziron na sve okolnosti koje su nas pratile – rekao je u uvodu selektoro Tomislav Sivić.
Norveška je rival vredan velikog respekta…

– U najavi sam izrazio želju da nam oni budu poslednja prepreka na putu do završnice, ali to nikako ne znači da će nam biti lako, naprotiv. Cilj je bio da izbegnemo samo Španiju. Radi se o veoma ozbiljnoj selekciji, dobro organizovanoj, reprezentaciji koja ne igra tipičan skandinavski fudbal. Za razliku od naših momaka,njihovi igrači igraju standardno u svojim klubovima, od najboljeg i najzvučnijeg imena Edegarda koji igra za Real B, do onih igraju za francuski Sent Etjen, nemačke klubova Hanover i Hamburger, pa Bazel…Veoma su ozbiljna ekipa.

Pohavle Norvežanima, ali i jasna konstatacija selektora…
– Za sve se, ipak, mi pitamo. Pristup je najvažniji, jer Norvežani igraju 180 minuta u jakom ritmu i važno je da im na fizičkom planu pariramo, jer to je preduslov da na kraju budemo uspešniji.

Spisak broji više imena u odnosu na neke ranije akcije mlade selekcije?
– Sve iz razloga što neki igrači nemaju kontinuitet u svojim klubovima, a raniji susreti su pokazali da uvek imamo pad u tom drugom meču. Zato sada razmišljamo da dve ili tri igrača svesno sačuvamo za revanš u Norveškoj.

Uglavnom, očekuju nas dve veoma zahtevne utakmice, a sama činjenica da su se dve skandinavske selekcije već plasirale na EP a da to žele i Norvežani, jasan su znak da u oba meča moramo da budemo na maksimalnom nivou.

Nova imena su Ninković, Lutovac…

– Ninković je prvi od svih pozvanih igrača imao priliku da igra za mladu reprzentaciju, sada igra u jakoj ligi, a u razgovoru sa trenerom Đenove zaključio sam da oni nemaju probleme koju ga ranije pratili a sa koji su nama bili ppoznati. Preuzeo sam rizik na sebe, verujem da je Nikola sazreo kao igrač i ličnost i naravno da će nam biti od pomoći u ovim duelima sa Norveškom. I Lutovac se nametnuo dobrim igrama, golovima, asistencijama. Videćemo ga na treninzima i prema tome ćemo se odrediti za naredne poteze. Uglavnom, mi imamo formiran tim, ali zbog onoga što sam već rekao, odsustva kontinuiteta kod pojedinih igrača, dobro je da smo malo proširili spisak.

Kod Norvežana je nekoliko igrača debitovalo za A selekciju, ali i kod nas su pojedinci zabeležili nastupe za najbolju reprezentaciju Srbije?

– Od prvog trenutka sam imao odličnu saradnju sa selektorom Muslinom i posle svega mogu da kažem da je ovo trenutno naša najbolja selekcija.

Na kraju i malo škakljivo pitanje koje se odnosi na kapitena. U odsustvu Nemanje Maksimovića traku je nosio Uroš Đurđević?

– Nemanja Maksimović je uvek kapiten kada je na terenu, aUrošu Đurđeviću mnogo dobro stoji traka. Sjajni su obojica, videćemo – zaključio je selektor Tomislav Sivić.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Na spisku igrača za dvomeč sa Norveškom nalaze se: golmani Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković – Savić (Lehia), Filip Manojlović (Crvena zvezda), odbrana Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Vukašin Jovanović (Zenit), Darko Lazić (Anži), Mioš Veljković (Verder), Nemanja Antonov (Grashopers), Nikola Maraš (Rad), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Aleksandar Bjelica (Mehelen), srednji red Andrija Živković (Benfika), Nemanja Maksimović (Astana), NemanjaMihajlović (Partizan), Marko Grujić (Liverpul), Mijat Gaćinović (Ajntaht), Sergej Milinković – Savić (Lacio), Dejan Meleg (Rad), Nikola Ninković (Đenova), Saša Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), napad Uroš Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Čavrić (Slovan, Bratislava), Aleksandar Lutovac (Rad).[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter