0
Domaći fudbal

FOTO: fkcukaricki.rs

OTIŠLI PO POZITIVAN REZULTAT: Omladinci Čukaričkog otputovali u Norvešku

Objavljeno: 31.10.16 u 11:40

Fudbaleri i stručni štab omladinske selekcije FK Čukarički otputovali su rano jutros u Norvešku, gde ih u sredu, 2. novembra od 15 časova očekuje prva utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona mladih protiv Rozenborga.

Revanš je na programu 23. novembra u Beogradu, a srpska ekipa se plasirala u drugo kolo pošto je u prvom ukupnim rezultatom 5:2 pobedila slovenačke Domžale.

Šef stručnog štaba omladinske selekcije Čukaričkog Mihajlo Jurasović izrazio je nadu da će ukoliko njegova ekipa postigne gol u Norveškoj odnosno pobedi ili završi nerešeno uz pogodak na prvoj utakmici onda proći i u dalji tok tog takmičenja.

Nakon drugog kola kvalifikacija na proleće se igra baražna utakmica sa drugim iz grupe i zatim plasman u nokaut fazu. Omladinska ekipa Čukaričkog krenula je rano jutros iz kluba na Banovom brdu put Tronndhajma redovnim avio linijama preko Istanbula i Osla.

– Izuzetno verujem u ove momke i oni veruju u sebe. Mi ćemo da igramo kao i uvek i probaćemo tamo da damo gol. Najviše bi voleo da postignemo pogodak u gostima i mislim da idemo dalje i sa nerešenim rezultatom uz gol u gostima – rekao je Jurasović pred polazak.

Kako je ocenio, dug put ne može da bude alibi za bilo šta, jer ekipa ima dan pred utakmicu da odmori, oporavi se i pripremi za utakmicu.

– Čeka nas tamo i sneg. Ne bi voleo da bude vetar, a to što je hladno ne smeta.

Jurasović je analizirao norvešku ekipu i kako je naveo, dobra je i možda u rangu slovenačkih Domžala. „Rozenburg je ipak prošao AIK iz Stoklhoma, a mislim da će ipak biti sve dobro, medjutim u sredu uveče ćemo sve znati“.

Šef je rekao i da se ekipa vratila u ritam u domaćem prvenstvu u kom su igrane utakmice sredom i subotom. Kako je dodao, gledaju da eliminišu zamor i ekipa će do srede biti svežija i odmornija.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]Pored Jurasovića u stručnom štabu omladinske selekcije su pomoćni trener Pavle Delibašić i trener golmana Dejan Maksić, a sastav ekipe je sledeći: golmani – Petar Ćulibrk, Đorđe Petrović, odbrana – Sava Radić, Luka Zorić, Seid Preljević, Đorđe Šošević, Stefan Veličković, Danilo Sujić, Erhan Mašović vezni red: Stefan Šapić, Zehrudin Mehmedović, Nemanja Milojević, Aleksandar Đorđević, Marko Lazić, napad: Marko Šarić, Luka Ristivojević, Stefan Ilić, Marko Ilić, Predrag Jovanović, Luka Marković. Tu je i medicinski tim odnosno doktorka Jadranka Stanisavljević i fizioterapeuti Nemanja Lunić i Nemanja Podunavac.[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter