1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA LIGA: Zvezda na Simonovićev pogon slomila Barane za nastavak pobedničke serije

Objavljeno: 31.10.16 u 20:31

U 7. kolu ABA JTD lige, Crvena zvezda je savladala Mornar u Baru sa 71:59 (10:17, 21:15, 22:11, 18:16), uprkos lošem izdanju u prvom poluvremenu.

Zvezda je u Baru završila s veoma zgusnutim rasporedom. Bio je to deseti meč za crveno-bele u ovom mesecu, pa ne čudi nešto lošije izdanje u prvom poluvremenu. Međutim, zahvaljujući sjajnoj odbrani u trećem periodu, izabranici Dejana Radonjića slomili su otpor rivala i odlepili se na dvocifrenu razliku, što je na kraju bilo dovoljno za sedmnu uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju.

Koliko su loše crveno-beli otvorili meč svedoči podatak da su promašili prvih šest šuteva iz igre. I u drugom periodu izabranici Dejana Radonjića nastavili su sa veoma lošim procentom šuta. Mornar je to kažnjavao tako što se odlepljivao na desetak poena razlike, ali je Zvezdu u najvažnijim trenucima vraćao u život njen najistaknutiji igrač na ovom meču, Marko Simonović.

ODUŠEVLJENJE U BARU: NBA zakucavanje Zvezdinog pleja

Situacija se potpuno promenila u drugom poluvremenu. Crveno-beli su zaigrali mnogo bolje u odbrani, pa nije čudo što je Mornarov procenat šuta slabio iz minuta u minut. I dok se domaći tim mučio, Zvezda se razigrala na drugom kraju parketa, pa su tako poene uz Simonovića počeli da postižu i Jović, Mitrović, Kuzmić, Dženkins.

Zvezda je u jednom trenutku stekla dvocifrenu prednost, i tu je bio kraj. Meč je rutinski priveden kraju, za novu pobedu.

Najefikasniji u domaćem timu bili su Džons sa 13 i Radunović sa 11 postignutih poena. S druge strane, najzaslužniji za trijumf crveno-belih bio je Simonović sa 14 postignutih poena, a važnu ulogu na meču imali su još Dženkins sa 12 i Kuzmić sa 11 poena.

Zvezda u osmom kolu ABA lige dočekuje najvećeg rivala Partizan, u ponedeljak 7. novembra. Biće to najveći izazov do sada.

MORNAR – CRVENA ZVEZDA 59:71 (32:31)

MORNAR: Korać 5, Džons 13, Krstiž 3, Radunović 11, Vujošević 4, Čalić 2, Mijović 2, Pantić, Elis 9, Hadžibegović 2, Mugoša, Voler 8.
CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 10, Lazić 1, Dobrić, Simonović 14, Dženkins 12, Gudurić 4, Jović 7, Kuzmić 11, Bjelica 4.

0
0

1 Komentara

  1. Najveći izazov do sada je bila Cedevita a biće Budućnost.Osrednje klubove ne računamo za neki izazov i gazimo ih kao plitak potok.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter