1
Ostali sportovi

DA LI SE NASTAVLJA PROKLETSTVO ČIKAGA? Klivlend pobedom osigurao tri meč lopte! (FOTO, VIDEO

Objavljeno: 30.10.16 u 08:45

Pet decenija i dve godine grad Klivlend je čekao neki veliki uspeh franšiza iz njihovog grada, a sada su na pragu drugog ogromnog slavlja u samo nekoliko meseci.

Drugi meč ove MLB Svetske serije na „Vrigli Fildu“, a četvrti ukupno pripao je, kao i juče, gostima iz Klivlenda. Čikago je imao prednost, ali su Indijansi ekspresno okrenuli i na kraju slavili sa 7:2 (0:1, 2:0, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0, 3:0, 0:1, 0:0). I u ovoj utakmici skoro svaki potez koji je povukao menadžer Indijansa, Teri Frankona, bio je gotovo perfektan.

SVETSKA SERIJA: Klivlend minimalcem do prednosti (FOTO, VIDEO)

Veteran Džon Leki (5.0 IP, 4 H, 3 R, 2 ER, 1 BB, 5 SO, 1 HR), startni bacač Kabsa, solidno je otvorio utakmicu, dok je njegov protivnik, Kori Kluber (6.0, 5, 1, 1, 1, 6, 0), već u prvoj izmeni dozvolio poen Dekstera Faulera, posle ar-bi-aj singla Entonija Rica.

Već u gornjoj polovini druge izmene Karlos Santana je postigao solo houm ran. Da to ne bude sve pobrinuo se iskusni pičer Čikaga koji je namerno prošetao Tejlera Nakvina jer je posle njega na red dolazio upravo pičer gostiju, Klaber. Očigledno je da je Leki mislio da će njegov kolega sa druge strane biti laka meta, ali se grdno prevario jer je ovaj sa infild singlom, posle kardinalne greške igrača na trećoj bazi, Krisa Brajanta, omogućio poen Luniju Čizenholu za preokret od 2:1.

 

I u gornjoj polovini treće izmene je postignut poen, ovog puta je Francisko Lindor RBI singlom „poslao kući“ Džejsona Kipnisa za 3:1.

Onda su bacači malo zavrnuli slavinu tako da u sledeća dva ininga nisu viđeni poeni.

U šestoj izmeni Majk Montgomeri zamenio je Lekija na brdu, ali se ni on nije proslavio. Odmah po ulasku dozvolio je, posle žrtvovanja lopte Čizenhola, Lindoru poen za 4:1. Ono što ide na štetu Montgomerija jeste to da je imao priliku da izbaci Lindora na trećoj bazi što nije učinio. Nedugo zatim zamenio ga je Džastin Grajms koji je završio tu izmenu.

Kako je utakmica odmicala tako je bilo sve manje nade za Čikago da može do pobede. U sedmoj izmeni Trevis Vud ušao je umesto Grajma, koji je dozvolio dabl pre toga, ali ovaj je odmah po ulasku bacio tripl houm ran, koji je udario momak rođen u Čikagu, Kipnis, tako da je prednost ekstremno porasla na 7:1. Kako tradicija nalaže na pauzi između izmena sedmog ininga izvodi se „Take me out to the ball game“ koju je ovog puta izveo glumac Vins Von. Nastup najboljeg delivera u Em-Bi-Elu, Endrua Milera, je u jednom trenutku bio doveden u pitanje, ali je on ipak stao na brdo u donjoj polovini sedmog ininga.

 

Da najbolji napad lige tokom cele sezone ne ostane sa jednim poenom pobrinuo se Fauler koji je udario solo houm ran u donjoj polovini osme devetine, 7:2. Mileru je ovo prvi dopušten poen u plej-ofu.

Do kraja zatvarački pičeri Hektor Rondon za Kabse, odnosno Den Otero za Klivlend, su dobro odradili posao tako da je rezultat ostao nepromenjen.

Klivlend je tako obezbedio tri meč lopte, a na ruku im ide činjenica da je poslednji put ekipa sa skorom 3:1 izgubila Vorld Siris bila ekipa Sent Luis Kardinalsa koju je tada pobedio Detroit.

 

Sledeća utakmica će se odigrati sutra, sat i petnaest minuta posle ponoći, to će ujedno biti i poslednja utakmica u Čikagu u ovoj seriji. Za Kabse na bacačkom brdu biće Džon Lester, koji je bio ispod proseka na premijernom meču ove serije, dok će za Klivlend startovati Trevor Bauer, koji još nije potpuno oporavljen nakon što mu je dron umalo odsekao mali prst na bacačkoj ruci.

Pripremio: Luka Totaj

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter