0
Evropske lige

SERIJA A: „Stara dama“ srušila Napoli, presudio je baš on – Pipito! (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.16 u 23:48

Juventus se odlepio od Napolitanaca na sedam bodova razlike.

U derbiju 11. kola italijanske Serije A, fudbaleri Juventusa ostvarili su možda i najvažniju pobedu u dosadašnjem delu sezone. „Stara dama“ nije briljirala, ali je i pored toga savladala najvećeg rivala u borbi za šampionsku titulu, Napoli sa 2:1.

Da muka bude veća po Napolitance, presudio je njihov nekadašnji Bog, otac, sin, ili kako su ga već zvali – Gonzalo Iguain. Popularni Pipito rešio je utakmicu u 71. minutu i praktično zario nož u već ranjena srca gostujućih navijača. Džaba mu izvinjenje…

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali su već na početku drugog postignuta dva gola. Prvo je „staru damu“ u vođstvo doveo Leonardo Bonući u 50. minutu,  da bi samo četiri minuta kasnije usledilo poravnanje rezultata preko Hoze Kaljehona.

Tragičar meča bio je alžirski reprezentativac Fauzi Gulam, koji je bio direktan krivac kod oba pogotka „stare dame“. Prvo je asistirao Bonućiju, a zatim je namestio loptu na volej Iguainu.

Vrlo važna pobeda Juventusa, koji sada ima 5 bodova više od Rome, uz meč manje, i čak sedam bodova više u odnosu na najvećeg konkurenta u borbi za šampionsku titulu, Napolija.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SERIJA A – 11. KOLO:

Subota:

Bolonja – Fiorentina 0:1 (0:1)
/Kalinić 31/

Juventus – Napoli 2:1 (0:0)
/Bonući 50, Iguain 71 – Kaljehon 54/

Nedelja:

12.30 Atalanta – Đenova
15.00 Milan – Peskara
15.00 Krotone – Kjevo
15.00 Empoli – Roma
15.00 Lacio – Sasuolo
20.45 Sampdorija – Inter

Ponedeljak:

19.00 Udineze – Torino
21.00 Kaljari – Palermo

[/stextbox]

Plasman obezbedio Sofascore rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter