in , ,

ZVANIČNO: Dragan Đilas više nije predsednik KSS

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas podneo je ostavku na tu funkciju, tokom današnjeg redovnog zasedanja skupštine tog tela u Beogradu.

Bio je dogovor da svoje zvanično povlačenje sa funkcije obavim pred vama, a ne da to saznajete zvanično kroz medije. To treba raditi pred ljudima koji su mi dali podršku prethodnih godina.

– Smatram najiskrenije da je došlo vreme da na ovo mesto dodje novi čovek, sa novim idejama, da nastavi ono što smo počeli pre šest godina i da se srpska košarka razvija sa tim. Ne postoji zaista nikakav drugi razlog. Moji saradnici znaju da sam o tome pričao i pre šest meseci. Mislim da je, posle svega što smo uradili, sada pravi trenutak – rekao je Đilas.

On je delegatima podneo izveštaj o radu saveza nakon prošle Skupštine, koja je održana krajem juna. Dosadašnji predsednik je rekao da će se truditi da narednoj upravi ostavi što bolju finansijsku situaciju, sa ciljem da KSS u narednu godinu udje bez dugovanja.

Za sada nema kandidata za novog predsednika, a izbori u KSS trebalo bi da se održe 15. decembra.

Đilas je na čelo saveza došao u proleće 2011. godine, a seniorske selekcije su u to vreme osvojile četiri medalje. Muški nacionalni tim osvojio je dva srebra, na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, a ženski olimpijsku bronzu i evropsko zlato.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

FOTO UBOD: Umesto da se oporavlja od teške povrede, on je došao da gleda Zvezdine klince (FOTO)

UBEDLJIVO: Crvena zvezda slavi novu veliku pobedu nad Partizanom! (VIDEO)