0
Evroliga

EVROLIGA: Real savladao Olimpiju, Olimpijakos bolji od Baskonije (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.16 u 23:04

Košarkaši Reala iz Madrida savladali su ekipu Armanija rezultatom 101:90 u Milanu, dok je Olimpijakos zabeležio pobedu nad Baskonijom takođe na gostovanju 95:90.

Madriđani su dobrim delom utakmice bili bolji rival, ali je malo falilo da prospu sav trud.

Nakon što su na poluvremenu imali 11 poena prednosti, činilo se da će relativno lako zabeležiti pobedu, pogotovo ako se uzme u obzir sjajna partija u napadu i čak 52 poena za poluvreme.

Real je dobro završio i treći period, ali je ipak devet poena viška u jednom momentu izgledalo kao premalo, pogotovo kada je Armani, nakon sjajne partije Rikija Hikmena, prišao na dva poena minusa osam minuta pre kraja.

No, Madriđani su tad odgovorili sa pet vezanih poena i osigurali pobedu, treću u Evroligi, dok je Armani na skoru 2-2.

Rendolf je ostvario dabl dabl sa 20 poena i 14 skkova, Hanter i Ljulj su ubacili 18, dok su kod Domaćih Hikmen sa 19 i Sanders sa 16 predvodili Olimpiju, a Mačvan i Raduljica su postigli po sedam poena, kao i Zoran Dragić.

U poslednjem meču dana, Olimpijakos je savladao Baskoniju 95:90. Susret je obeležio neverovatni Spanulis, koji je uz 15 poena imao čak 15 asistencija! A pitanje je da li bi Jovićevih 19 protiv Bajerna još bio rekord, da Spanulis nije presedeo skoro čitavu poslednju deonicu na klupi.

(Youtube/Euroleague)

Što se utakmice tiče, od početka do kraja ekipe su bile u egalu, ali su Grci uspeli da se na početku poslednjeg perioda odvoje na plus osam, ali je Baskonija prišla na tri poena razlike, kada su počeli da promašuju. Erik Grin je to kaznio trojkom za pobedu.

Kod Baskonije, Tornike Šengelija je ubacio 20, dok je Mancaris, uz Spanulisa, odskočio u timu Olimpijakosa sa 17 poena.

 

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Evroliga, 4. kolo, rezultati:

Četvrtak, 27. oktobar
CSKA – Uniks 98:80
Darušafaka – Anadolu Efes 79:84
Olimpija Milano – Real Madrid 90:101
Baskonija – Olimpijakos 90:95

Petak, 28. oktobar
19.00 Galatasaraj – Fenerbahče
19.00 Žalgiris – Makabi
20.15 Panatinaikos – Crvena zvezda
21.00 Barselona – Bamberg

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter