15
Košarka

VREMEPLOV: Bila je to najslađa pobeda Partizana u derbiju prethodnih deset godina, Delije ne mogu da zaborave nepravdu (VIDEO)

Objavljeno: 26.10.16 u 23:55

Vremeplov nas vraća devet godina unazad i na finale Superlige Srbije u košarci 2007. godine.

U finalu su se sastala dva naša najveća kluba, sa jedne strane Partizan, druge Crvena zvezda. Bio je to veoma zanimljiv meč u kome su crno-beli poveli u finalsnoj seriji sa 1:0. Rezultat je bio 91:89.

Naime, Crvena zvezda je vodila 89:88, ali je u poslednjoj sekundi Predrag Drobnjak ubacio trojku iz ćoška za 91:89 za crno-bele. Kasnije je usporenim snimcima utvrđeno da je proslavljeni jugoslovenski reprezentativac trojku postigao iz auta i da je koš bio neregularan. Pobeda Partizana je priznata, a u Zvezdi su bili ljuti zbog nepravde.

– Kao prvo, da se ‘gepekuje’ Jovčić da bi na tom polju bilo nerešeno, da bi svirao normalno. Treba da ga neko ‘gepekuje’ i da mu slomi glavu. Šta vas još interesuje – rekao je Milan Gurović i nastavio:

– Bili smo bolji 38-39 minuta, ali Drobnjak je dao tu trojku i svaka mu čast. Sledeću utakmicu idemo, tuča na terenu i ćao, pa da vidimo šta će se desiti. Ogorčen sam na Iliju Beloševića, koji se zakleo da će da izbaci navijače koji me vređaju. Ta stoka me ne interesuje, ali Košarkaški savez Srbije posle će da me pita da igram za Srbiju! Za koga da igram? Kako da osvojimo titulu? Jedino ako ‘gepekujemo’ nekoga!

Najbolji u ekipi Partizana bili su Uroš Tripković sa 19 poena i Vontigo Kamings sa 12, dok je u Crvenoj zvezdi ubedljivo najefikasniji bio Milan Gurović sa 40 poena. U poraženoj ekipi istakli su se još i Antić sa 11, i Radivojević i Dragićević sa po 10 poena.

Evo i sporne situacije o kojoj se i dan danas priča:

(Izvor: YouTube/Stevo Glogovac)

0
0

15 Komentara

  1. Ma, crveno-bela Isis brigada je cmar Balkana i totalno nebitna za nase zivote.
    Samo je smrt sigurna
    sve ce drugo proci
    a ja ni u grobu
    bez tebe necu mociii
    moj PARTIZANE !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Partizan je na toj utakmici bio potkradan tokom citavog meca, pre toga je bio sviran nepostojeci faul Kamingsa umesto da se svira samo aut jer je cisto izbijena lopta, u poslednjem napadu nije sviran CiST faul nad Tripkom koji je trajao nekoliko sekundi!

    0
    0
    Odgovori
  3. ako zaustavite snimak na devetoj sekundi videcete da Drobnjak nije u autu , stalno se snimak zaustavlja na trenutak kada je on u skoku , a onda se cini da je u autu zato sto je takav ugao kamere , ali na devetoj sekundi snimka se jasno vidi da mu noge nisu ni blizu aut linije .

    0
    0
    Odgovori
    • Nisi u pravu, bio je aut, ali bio je i kontinuirani faul pre toga nad Urosem Tripkovicem iako bi bilo ekstremno smesno da se sve svede samo na tu jednu situaciju, gresaka na nasu stetu je na toj utakmici bilo koliko hoces…

      0
      0
      Odgovori
  4. Čačkate mečku bez razloga…Partizan je tad dao iz auta i realno bi bez te pobede u seriji osvojio superligu.Dalje prošle sezone Zvezda je važila za favorita a u zadnjih 40 sek kada je KKP vodio svira se nepostojeći faul na Cibersu i kasnije u zadnjim sekundama Gudurić daje trojku za pobedu, znači bilo bi 2-1 u seriji za KKP i zadnja mi kao domaćini.i šta sad…sve kad se sabere verovatno bi Zvezda uzela 99% kao što bi KKP 99% uzeo 2007.Pišite malo šta rade KK Partizanu sad, pa to je za svaku osudu, i država i savez i FIBA i ULEB i sama uprava koja se prodala i podala Vučiću i Čoviću radi spasa njihovih fotelja.KK PArtizan je naš najveći i najtrofejniji klub poznat širom sveta, i zaista je tužno videti šta rade ovom klubu,,,da ga svedu na nivo Vrabca,Pota,Majstorovića..ako treba da ga gasimo da ga gasimo…sa svetinjom naše košarke se ovako zaj…vati..to je za svaku osudu.

    0
    0
    Odgovori
    • Pa nisu pisali kad je država srozala zvezdu i kad je bila u goroj situaciji što bi sad pisali kad vi dovoljno kukate i naričete. ..postali ste kk Narikaca

      0
      0
      Odgovori
    • Kako ne mozemo da vas pobedimo kad smo vas prosle godine 3 puta dobili, sta buncas redatdu?? I pretprosle smo vas dobili 3, pa 2014 smo vas tukli, i u finalu plej ofa.. aj smrdi sad

      0
      0
      Odgovori
      • A KOGA SMO MI POBEDILI PRE 7 GODINA SMO POBEDILI KLUB IZ LJUTICE BOGDNAA A OVIH GODINA IGRAMO SA KLUBOM IZ STJEPANA STUPANCA ČEMU DA PIŠEMO I PRIČAMO.

        0
        0
        Odgovori
      • Ko igra Evroligu?
        -Zvezda!
        Ko je šampion ABA Lige?
        -Zvezda!
        Ko je šampion Kupa?
        -Zvezda!
        Ko ima bolji tim?
        -Zvezda!
        Ko je PRAVI ŠAMPION?!
        -ZVEZDA!

        Vi nas pobedite kako kad, ali… Ništa vam ne vredi. Sve pobedjujete da smanjite prednost Zvezde. Nikad ništa ne možete da osvojite pored Zvezde. To ćeš videti i ove sezone! ⚪⚪

        0
        0
        Odgovori
      • Da vas nismo pustili prosle godine, klinac, sada bi igrali da Tamisom u Pancevu derbi…Razmisli malo o tome…I koga bi mi zezali da ste ispali?

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter