12
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

ZAJEDNICA SL: Zvezdi 140.000 evra, a ostalima…

Objavljeno: 25.10.16 u 11:30

Izvršni odbor Zajednice Super lige na sednici jednoglasno raspodelio donaciju UEFA klubovima.

Posle Partizana koji je travnatu podlogu dobio za vreme mandata Tomislava Karadžića, nova će uskoro stići i na stadion Crvene zvezde.

Klubu iz Ljutice Bogdana odobrena su sredstva iz donacije UEFA za potrebe obnove infrastrukture u visini od 140.000 evra kako bi se zamenila trava na našem najvećem stadionu. Ovu odluku jednoglasno su na jučerašnjoj sednici doneli članovi Izvršnog odbora Zajednice Super lige.

Dragomir Lazović, predsednik elitnog ranga takmičenja, pojasnio je i kako je urađena raspodela dobijenih sredstava od UEFA.

LJUBAV ILI INTERES? Kosovo se davi u blatu, Mađari priskaču u pomoć (FOTO)

– Za razvoj omladinskog fudbala, obnovu infrastrukture na stadionima Super lige i u regionalnim centrima dobili smo donaciju od UEFA od 682.000 evra. Određena sredstva, predviđena su za nabavku robe, dok će 350.000 evra biti podeljeno klubovima za popravku infrastrukture, rekao je Lazović, a prenosi Sportski žurnal.

Koji klubovi su dobili novac i kako je odlučeno kome će sredstva biti prosleđena?

Za sređivanje svlačionica po 18.000 evra dobili su Borac, Voždovac, Rad i Jagodina, za video semafor isti iznos biće prosleđen Javor Matisu i Novom Pazaru. Spartak Ždrepčeva krv će dobiti 18.000 evra, ali za sređivanje terena, dok će Crvenoj zvezdi za promenu travnate podloge pripasti 140.000 Ovaj iznos za crveno-bele je veći u odnosu na ostale klubove, jer smo uzeli u obzir da na ovom stadionu igra i reprezentacija Srbije. Donaciju za izgradnju terena sa veštačkom travom dobiće Kragujevac i Radnički 1923. Sve je bilo transparentno, a odluku o raspodeli sredstava doneli smo jednoglasno.

Kada će klubovi moći da računaju na ovaj novac i koliko su dobili ostali superligaši?

– U narednih 20 dana klubovi će imati na raspolaganju pomenuti novac. Svaki klub je dobio 24.000 evra za sportsku opremu i rekvizite namenjene omladinskoj školi. Fudbalski savez Srbije je uradio mnogo u saradnji sa UEFA da ova sredstva ne budu jedina.

Već godinu dana Super liga nema sponzora, da li ima pomaka na tom polju?

– Stvari se polako kreću u dobrom pravcu. Očekujem da ćemo uskoro dobiti sponzora lige, ali za tako nešto nam je potrebna dobra infrastruktura. Zahvalni smo FSS na pomoći i dobroj saradnji. Imaćemo još donacija u narednom periodu, tako da dolaze bolja vremena, jasan je Dragomir Lazović.

0
0

12 Komentara

  1. pridruzujem se ostalima … od danas NE navijam za reprezentaciju … BRUKA i SRAMOTA srbijom se siri od ljudi … u i oko zvezde .

    0
    0
    Odgovori
  2. Spartaku 18 000, a zvezdani 140 000. Verovatno ce na „Rajku“ trava biti pozlacena. Pridruzujem se zeljama da se reprezentacija ne plasira na SP iz istog razloga (skupljacima perja ce sve pare).

    0
    0
    Odgovori
    • Pa normalno da ce Zvezdi ici vise nego Spartaku,veci grad tj glavni grad,veci stadion,vise navijaca ce da dodje na utakmicu itd,sta bi ti na te vase pasuljanske livade tj kaljuge zesce u Subotici da dodju velike reprezentacije,zamisli koji bi to sok bio da dodju pa vide to blato sa sve oranicom haha,smesan si…

      0
      0
      Odgovori
  3. I ja kao Srbin, Nislija, Meraklija…ne bih voleo(na zalost) da se Srbija plasira na SP jer ce sav novac od FIFE zavrsiti u Crvenu i eventualno nesto sitno u neki drugi klub blizak vladajucoj garnituri. Dokle vise ulaganje u rupu bez dna, iz godine u godinu i tako decenijama.Kako to da nemaju para za teren a imaju svake godie da dovedu po 30-40 fudbalera a skoro svaki od njih ima vecu platu nego cela prva posta Radnickog. Pretvaramo se S. Koreju, jedan vodja -jedan klub

    0
    0
    Odgovori
  4. Zbog ovakve Srbije ne navijam za reprezentaciju jer znam da će sve pare koje se dobiju od FIFA za plasman na SP (12 mil. evra po reprezentaciji) završiti u zvezdi.

    0
    0
    Odgovori
    • Kao sto su 2010. godine zavrsile u partizaiu!!!Sto se nisi zalagao da svi dobiju podjednako te godine kada je partizai dobio travnatu podlogu???

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter