0
Boks

HOĆE MEČ, NEĆE MEČ: Kličko odložio napad na titulu

Objavljeno: 25.10.16 u 17:10

Dugo u teškoj kategoriji nije bilo ovako zanimljivo, ali to s boksom da gotovo nema nikakve veze.

Najzanimljivije od svega bilo je ono što se dešavalo oko Tajsona Fjurija, ali kada se prašina slegla, sve se vratilo na staro.

Šampion sveta u IBF kategoriji Entoni Džošua i Ukrajinac Vladimir Kličko ipak neće boksovati ove godine, ali bi duel mogao da bude zakazan na proleće 2017.

Džošua i Kličko su bili blizu dogovora da se bore 10. decembra u Mančesteru, ali je bivši šampion sveta otkazao borbu zbog povrede.

To se i ranije dešavalo da Kličko odlaže mečeve zbog povrede. Pričalo se da se plaši da bi mogao da izgubi titulu, ali sada je nema, pa je ili stvarno povređen, ili nije dovoljno spreman.

Promoter Edi Hirn saopštio da će se meč za titule u WBO i WBA održati najverovatnije u martu ili aprilu i to u Kardifu na stadionu Milenijum.

– U pregovorima smo još. Stadion Milenijum ima pokretni krov i postoji mogućnost da Džošua i Kličko tamo boksuju, rekao je Hirn, a prenosi BBC.

Britanskom bokseru i doskorašnjem šampionu Tajsonu Fjuriju oduzete su titule u WBA i WBO verziji zbog sumnje da je bio dopingovan i koristio kokain.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter