0
Domaći fudbal

FOTO: crvenazvezdafk.com

MANOJLOVIĆ: Jaka konkurencija me dodatno motiviše

Objavljeno: 24.10.16 u 18:30

Mladi golman, Filip Manojlović, ustalio se među stativama, a iako je još rano za svođenje računa, svi Zvezdaši su saglasni da je njegovo vraćanje sa pozajmice odličan.

Pored toga predstavlja budućnost Crvene zvezde, Manojlović je na utakmici protiv Spartaka atraktivnim intervnecijama više puta uspevao da sačuva mrežu kada su svi već videli loptu iza njegovih leđa.

Kada uhvatim jak šut podižem sebi samopouzdanje i ulivam poverenje čitavoj ekipi. Lično mi takve situacije mnogo znače jer sam mlad i nemam dovoljno iskustva iza sebe. Iz utakmice u utakmicu se osećam sve bolje i sigurnije među stativama. Nadam se da će biti još mnogo atraktivnih poteza, što zbog radosti koju to donosi navijačima, što zbog samopouzdanja cele ekipe. Ne mogu da sakrijem da trener Srđan Maksimović ume i da me kritikuje zbog nekih ishitrenih reakcija. Posle svake utakmice detaljno prolazimo situaciju po situaciju, analiziramo šta je i kako trebalo da uradim i gde sam mogao bolje da odreagujem. To je veoma značajno za mene i doprinosi konstantnom napretku, rekao je Zvezdin golman.

MARKO PETKOVIĆ: Loše sam reagovao, nije mi sigurno bila želja da dam autogol!

Oštra konkurencija među stativama Filipu ne predstavlja opterećenje.

Veoma mi je drago što sam odmah po dolasku dobio šansu da na terenu pokažem zašto sam vraćen u klub. Nije na meni da procenjujem čime sam zaslužio poverenje trenera, ali sam siguran da ću na svakom treningu i utakmici dati sve od sebe da ga ne prokockam. Konkurencija u timu je jaka, dobri golmani su pored mene i to me uvek motiviše da radim i treniram još napornije. Svaka njihova dobra reakcija, odbrana na treningu ili utakmici tera me da i ja budem još bolji. U svakom velikom klubu prisutna je oštra konkurencija, ali smatram da ona ni na koga ne može negativno da utiče.

U crveno-belom taboru svi su fokusirani na predstojeći duel u osmini finala Kupa Srbije sa BSK-om.

Imam iskustva u duelima sa BSK-om, prošle sezone sam sa Bežanijom igrao protiv njih. Dosta igrača su promenili, ali generalno poznajem način funkcionisanja ekipe što može da bude mala olakšavajuća okolnost. Bez obzira na to, ne obaziremo se mnogo na protivnika. Fokusirani smo na sebe i svoju igru kako bismo se što bolje spremili za utakmicu. Znamo da je pred nama uvek isti cilj – pobeda. Ništa manje od toga ne dolazi u obzir tako da sam uveren da ćemo dati sve od sebe kako bismo obezbedili prolazak u četvrtinu finala Kupa Srbije.

Mladi golman osvrnuo se i na predstojeći prvenstvini duel sa Radom.

– Rad je odlična ekipa, vrlo disciplinovana. Nalaze se u gornjem delu tabele, svakako igrom koju su prikazali to mesto i zaslužuju. Već sam ove sezone imao prilike da igram protiv njih u Bačkoj. Naša glavna prednost biće to što igramo na svom terenu, to uvek znamo da iskoristimo na najbolji mogući način. Iskreno se nadam da ćemo baš protiv Rada započeti novi niz pobeda, rekao je Manojlović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter