1
Evroliga

IZABRAN TIM KOLA: Evroliga ‘zapušila usta’ kritičarima trenera Crvene zvezde, jedan Srbin u petorci

Objavljeno: 23.10.16 u 09:35

Izabrana je petorka 2. kola Evrolige, a na njoj se našao jedan srpski reprezentativac, kao i trener našeg predstavnika.

Velika čast za srpsku, ali i crnogorsku košarku. Jedan srpski igrač i jedan crnogorski trener izabrani su za idealnu petorku 2. kola Evrolige. Nju čine Leo Vesterman, Vasilis Spanulis, Andrej Voroncevič, Nikola Meli, Milan Mačvan i trener Dejan Radonjić. Evo kako je Evroliga ocenila učinak pet najboljih prethodne nedelje:

Leo Vesterman je izabran za plejmejkera kola, jer je u duelu sa Baskonijom ubacio 20 poena, uhvatio je četiri lopte i zabeležio isti broj asistencija. Takođe, za Francuza je to bio rekord od kada igra Evroligu, a znamo svi da je sa Partizanom žario i palio.

Vasilis Spanulis je bio MVP kola. Najzaslužniji igrač što je Olimpijakos razbio Anadolu Efes. Grk je ubacio 3.000 poena u Evroligi. Protiv Turaka je „upisao“ 17 poena, devet asistencija i nad njim je napravljeno devet faulova. Bili je kao vino, što stariji sve bolji.

Vasilis Spanulis 2

Andrej Vorocevič je spasio CSKA od mogućeg poraza protiv Panatinaikosa. Ruski košarkaš je „zelenima“ ubacio 20 poena uz pet trojki. Pošteno je zamenio indisponirane Miloša Teodosića i Nanda de Koloa. Grci su bili na korak do iznenađenja, ali to nije dozvolio Voroncevič.

Nikola Meli je vodio Brose basket do prve pobede u Evroligi. Bio je ubedljivo najbolji na parketu. Razbio je Uniks sa 15 poena. Uhvatio je sedam lopti, briljirao je u šutu za dva poena i sa linije za slobodna bacanja.

Milan Mačvan je vodio Armani do pobede u Turskoj nad Darušafakom. Naš reprezentativac je ubacio 19 poena i uhvatio je šest lopti. Šutirao je tri od tri sa veće razdaljine. Da Spanulis nije imao sjajan meč, Mačvan bi sigurno bio MVP kola.

(FOTO: STARSPORT)
(FOTO: STARSPORT)

Dejan Radonjić je izabran za trenera kola. Crvena zvezda je napravila podvig u Turskoj i savladala je Galatasaraj posle velikog povrtatka. Evroliga smatra da je pobeda crveno-belih na terenu osvajača Evrokupa bilo veliko iznenađenje i da je veoma važan faktor u njemu bio Dejan Radonjić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter