6
Evrokup

FIBA LIGA ŠAMPIONA: Drama u Nemačkoj, Partizan pobedio u poslednjoj sekundi

Objavljeno: 19.10.16 u 22:06

U 1. kolu E grupe FIBA Lige šampiona Partizan je kao gost savladao Ludvisburg 65:64 (18:16, 14:14, 20:16, 13:18).

Novo evropsko takmičenje, navike stare. Na debiju u FIBA Ligi šampiona Partizan je pobedio Ludvigzburg 65:64. I to u pravoj drami, mogao je Ludvisburg 20 sekundi pre kraja sa linije bacanja da reši pitanje pobednika, jer je vodio „plus jedan“ 64:63, ali su promašili oba, Hečer je probio, dodao do Ratkovice, ovaj  je asistirao iz ugla, loptu je pokupio Birčević i sekundu pre kraja pogodio za pobedu 65:64. Ali, idemo redom.

Četa Aleksadra Džikića nije na najbolji način otovrila utakmicu, gubila je od Nemaca 13:2, ali su se razigrali Ratkovica, Hečer i Marinković, te je Partizan napravio seriju 15:3 i poveo 17:16. Do kraja prvog dela igre Partizan je još jednom poentirao za 18:16. Druga četvrtina je bila veoma slaba sa malim brojem poena. Ludvisburg je uspeo da preokrene rezultat i povede sa 30:29, ali je Marinković trojkom u poslednjoj sekundi doneo svom timu prednost na poluvremenu 32:30.

Crno-beli su dobro odigrali treći period i posle njega vodili 52:46. Dobra igra „parnog valjka“ viđena je do poslednja četiri minuta utakmice, kada se domaćin razigrao. Naime, Partizan je vodio 60:55 kada su Nemci napravili seriju 6:0 i poveli. Pravi triler viđen je u poslednja dva minuta. Partizan je trojkom Birčevića ponovo poveo 63:61, ali je nedugo zatim Gonzalvez uzvratio i doneo koš prednosti Ludvisburgu – 64:63. Imao je nemački tim i napad da ode na tri poena prednosti, 20 sekundi pre kraja dva bacanja, ali ih nije iskoristio. Partizan je uhvatio poslednju loptu, Hečer je dodao do Ratkovice, ovaj asistirao, loptu je uhvatio Birčević i u poslednjoj sekundi postigao koš za pobedu 65:64.

Najefikasniji u Partizanu bio je Birčević sa 15 poena, Hečer je ubacio 11, a Ratkovica 10.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

LUDVIGZBURG – PARTIZAN 64:65 (30:32)

LUDVIZBURG: Koton, Mekrej, Martin, Vašpun, Brojnig, Gonzalvez, Bun, Kone, Timan, Topert, Losing, Kuli.
PARTIZAN: Robinson 6, Ratkovica 10, Vrabac 3, Marinković 9, Veličković 1, Majstorović 3, Birčević 15, Koprivica 3, Andrić , Hečer 11, Pot, Luković 4.

[/stextbox]

0
0

6 Komentara

  1. Vidi ti ovog jazavca sto ne zna za koji klub navija, idi decko leci te komplekse ako je ikako moguce, mani se Partizana gnjido.

    0
    0
    Odgovori
    • Bolje da si se potpisao kao prostitucija,to vam vise prilici.Sta je covek lose napisao?Ako povucemo paralelu sa fudbalom,to je kao kad ste pobedili Dila Gori.Za ove Nemce nije gotovo niko cuo a radujete se kao da ste osvojili neki trofej.Ove tri vise nego srecne pobede,vratice vam se porazima,bas kad treba,dace Bog.

      0
      0
      Odgovori
  2. Pobeda je pobeda, da je loše loše je. Znači treba da pogledaju šta su radili svi osim njih dvoje pa neka se pogledaju. Hečer ne može da izdrži ovakav tempo još dugo a ne znam ko može da ga zameni.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter