0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SRBI U EVROPI: Selektor odučio Albu od košarke, Nedović MVP kola ACB lige

Objavljeno: 17.10.16 u 00:20

Sjajan dan za srpsku košarku kada je reč o igračima i trenerima koji igraju u inostranstvu.

Vest večeri je fenomenalna pobeda Bajerna iz Minhena nad Albom od 38 poena razlike 97:58. Četa srpskog selektora Aleksandra Đorđevića odučila je velikog rivala Albu od košarke i nastavila seriju od pet pobeda. Najbolji kod pobednika bili su Balvin i Tejlor sa po 14 poena, dok je Đedović dao 13 poena. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić je meč završio sa osam poena i pet skokova.

Na drugoj strani, jedina svetla tačka je bio naš Dragan Milosavljević, koji je jedini bio dvocifren. Postigao je 15 poena za 22 minuta, ali nije mogao sam protiv raspoloženih košarkaša Bajerna.

Lepe vesti stižu i iz Španije gde je za igrača kola izabran bek Unikahe i reprezentativac Srbije Nemanja Nedović. On je u pobedi svog tima protiv Gran Kanarije za 23 minuta ubacio 23 poena i imao šest asistencija. Kada se na to doda učinak u ostalim statističkim kategorijama, uključujući šest faulova načinjenih nad njim, reprezentativac Srbije došao je do indeksa korisnosti 29, što mu je bilo dovoljno za MVP zvanje.

Veći indeks od njega u 4. kolu Endesa lige imali su plejmejker Barselone Tajris Rajs (33) i bek Saragose Martinas Gecevičijus (31), ali oni nisu bili u konkurenciji zato što su njihovi timovi doživeli poraze.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter