0
Extreme

RAGBI 13: Ubedljiv poraz Srbije u Velsu (FOTO)

Objavljeno: 16.10.16 u 09:22

Ragbi 13 reprezentacija Srbije poražena je na startu Grupe A kvalfikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine od Velsa u Lajneliju sa 50:0 (20:0).

Pred oko 1.000 gledalaca na stadionu Stibonhit domaća selekcija je upotpunosti opravdala ulogu favorita i zabeležila sigurnu pobedu.

Protiv aktuelnog evropskog šampiona, Srbija je dobro odigrala prvo poluvreme, ali nije imala sreće da periode dobre igre kruniše poenima. Sa druge strane iskusni Velšani su kažnjavali sve greške naše reprezentacije, pogotovu u drugom poluvremenu kada su izabranici Ljubomira Bukvića pali i u snazi. Ubedljivom porazu pomogao je i žuti karton u 53. minutu Pere Madžarevića, čije su saplitanje sudije mogle da kazne i trajnim isključenjem.

NE PRAVI RAZLIKU IZMEĐU DVA FUDBALA: Ludi komentator ‘raspalio’ Amerikance (VIDEO)

Kako je utakmica odmicala, Srbija nije mogla da isprati tempo domaćina čiju su igru vodila pojačanja iz Super lige, Gil Dadson i Lojd Vajt. Uprkos velikoj želji, na kraju je izostao i počasni esej za naše najbolje ragbiste u Velsu.

Vels - Srbija Ragbi 13

– Nemamo šta da zamerimo momcima, razlika u kvalitetu je očigledna. Mi smo se dobro držali u prvom poluvremenu, ali ovo jako iskusna ekipa koja je među top pet na svetu i to se vidi u krajnjem rezultatu. Ova utakmica treba da nam bude dobra škola, a šta smo naučili iz toga videćemo za nedelju dana protiv Italije, što je od starta bila naša ključna utakmica, izjavio je posle meča selektor Srbije Ljubomir Bukvić.

U prvom meču kvalifikacione Grupe B u Moskvi, Rusija je bila bolja od Španije sa 40:6. Mečevi 2. kola u obe grupe igraju se narednog vikenda, Srbija je domaćin Italiji, Irska Rusiji u Grupi B. Samo pobednici grupa idu direkno na SP, dok drugoplasirane ekipe igraju međusobno baraž 4. novembra u engleskom gradu Liju za treće, poslednje mesto koje vodi direkno na šampionat koji se naredne godine održava u Australiji, Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji.

Vels - Srbija

 

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

VELS – SRBIJA 50:0 (20:0)

VELS: Kir, Vilijams, Routs, Grejs, Dejvis, Olds, Dadson, Vajt, Kopčak (kapiten), Lojd, Ris, Džozef, Peri. Izmene: Burk, Emit, Voker, Gej.

SRBIJA: Vladislav Dedić, Marjanović, Ćalić, Stevanović, Madžarević, Burk, Vukanović, Anđelić, Vojislav Dedić, Džordan Grent, Čed Grent, Muranka, Nedeljković. Izmene: Radan, Mirčeski, Grkinić, Jašari.

Stadion : Stibonhit u Lajneliju. Gledalaca: 1.000. Sudija:  Kris Kembel (Engleska). Pomoćnici: Mark Krejven i Tom Krešlij (obojica Englesk). Žuti karton: Madžarević (Srbija) u 53. minutu.

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter