3
The Best Of

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Došao je u Zvezdu kao superstar, Delije su mu klicale, a na kraju mu se smejale (VIDEO)

Objavljeno: 15.10.16 u 00:34

Sećate li se ove investicije Dragana Stojkovića Piksija, koja je bila označena kao debakl, ali koje se navijači Crvene zvezde sa osmehom prisećaju?

Naviači Crvene zvezde sa osmehom na licu sećaju se Ailtona da Silve, bivšeg fudbalera Verdera, Šalkea, Hamburga, Bešiktaša, a kasnije i Grashopersa, Duizburga, Metalurga iz Donjecka.

Simpatični Brazilac je te  2006. godine stigao na Marakanu kao investicija Dragana Stojkovića Piksija, tadašnjeg predsednika crveno-belih, ali se to ispostavilo kao potpuno pogrešan posao.

Ailton je stigao sa nekoliko desetina kilograma viška i ne toliko zainteresovanosti za profesionalnim životom, iako je tada imao zrele 33 godine.

Jednostavno, luda glava mu je došla iste u Crvenoj zvezdi, a iza njega je ostalo nekoliko pogodaka koji će se pamtiti. Poput onog protiv Libereca, kada je nagovestio svoju klasu koju je nesumnjivo posedovao.

(Izvor: youtube / MrRedStarBelgrade)

Ako njega pitate, verovatno najbolji meč u Crvenoj zvezdi bio je prijateljski u Banjaluci protiv Borca, kada je postigao dva pogotka za crveno-bele.

(Izvor: youtube / DELIJENAVIJANJE1989)

Kod drugog je čak dobio i ovacije Delija, koje su gromoglasno skandirale njegovo ime. Što je zaista malo stranaca dobilo, posebno sa takvim učinkom.

(Izvor: youtube / DELIJENAVIJANJE1989)

U Zvezdi je odigrao svega 13 utakmica i postigao četiri pogotka, ali je ostavio dubok trag i simpatije kod navijača.

0
0

3 Komentara

  1. ..na KRAJU se ON POSLEDNJI SMEJAO i OTIS’O U NEPOZNATOM PRAVCU, SA..PUNOM TORBOM..TUDJEG..TJ. ..STRANOG…SADRZAJAAAAA .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter