0
Auto Moto

MOTO GP: ‘Doktor’ zauzeo pol poziciju u Japanu

Objavljeno: 15.10.16 u 09:53

Jedan od najvećih motociklista svih vremena Valentino Rosi bio je najbrži u kvalifikacijama pred trku za Veliku nagradu Japana.

Valentino Rosi je u današnjim kvalifikacijama u Japanu na Jamahi odvezao najbolje vreme i sa 1:43,954 minuta 64. put u karijeri osvojio pol poziciju. Treći put je to učinio ove sezone, a radi se o 15. trci šampionata.

Iza njega na startu biće Mark Markez iz Repsol Honde, a mesto u startnom redu još je zauzeo još jedan vozač Jamahe Horhe Lorenco.

U prvih 10 mesta su obezbedili još Andrea Doviciozo, Kal Kračou, Aleš Espargaro, Maverik Vinjales, Ektor Barbera, Pol Espargaro i kao deseti Danilo Petrući.

Trenutno u generalnom plasmanu najveći favorit za titulu je Mark Markez koji ima čak 52 boda više od Valentina Rosija na drugom mestu. Posle Velike nagrade Japana ostaće još tri trke do kraja Moto GP šampionata.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter