0
Fudbal

FOTO: FIFA

FIFA: Severna Amerika favorit za SP 2026. godine

Objavljeno: 15.10.16 u 10:10

FIFA je praktično zabranila svojim članicama iz Evrope i Azije da se kandiduju za Svetsko prvenstvo 2026. godine, pa je Severna Amerika postala snažan favorit za dobijanje domaćinstva tog takmičenja.

FIFA je navela da njene članice iz Evrope i Azije ne bi trebalo da se kandiduju za domaćina Mundijala 2026. godine, pošto će se na tim kontinentima održati naredna dva, u Rusiji 2018. godine i četiri godine kasnije u Kataru.

Evropa će biti na čekanju ako ‘nijedna od pristiglih ponuda ne bude ispunjavala stroge tehničke i finansijske uslove’. To se najverovatnije neće dogoditi, pošto se očekuje kandidatura SAD, bilo posebno ili zajedno sa Kanadom i Meksikom.

Član saveta FIFA i predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati rekao je da je odluka ‘promenila sliku’ takmičenja za Mundijal 2026. godine.

FIFA favorizuje zajedničku organizaciju turnira medju susednim zemljama, a zajednička kandidatura tri zemlje bila bi popularna ako se format promeni i na Mundijalu bude učestvovalo 40 ili 48 ekipa.

FIFA će odluku o promeni formata doneti 9 ili 10. januara u Cirihu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter