0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PETRIĆ: Zvezda je apsolutni favorit, a mi treba da odigramo rasterećeno

Objavljeno: 14.10.16 u 19:36

FK Čukarički u nastavku domaćeg prvenstva gostuje Crvenoj zvezdi u nedelju, 16. oktobra, a šef stručnog štaba naše ekipe Gordan Petrić kaže da je domaćin apsolutni favorit, kao i da tim sa Banovog brda utakmicu treba da odigra rasterećeno i pokaže šta zna.

– U nedelju imamo zahtevnu utakmicu. Crvena zvezda je izuzetno talentovan tim za naše uslove, sa izuzetno talentovanim trenerom, a mi ako mislimo da pružimo otpor moramo da ispunimo puno zahteva. Kad kažem puno zahteva mislim da sačuvamo dubinu i neki dupli pas, udarac sa distance i neku brzinu tako da će to za nas biti novi test i dobra utakmica za naše igrače. Ne treba da se opterećuju, Zvezda je apsolutni favorit, a mi ćemo pokušati da sprovedemo neke naše ideje odnosno to što smo radili zadnjih par dana. Momci treba da igraju rasterećeno i da pokažu ono što generalno znaju – rekao je Petrić na konferenciji za novinare u klubu.

Upitan da li utakmica protiv Zvezde dolazi u nepovoljnom trenutku za Čukarički, šef je rekao da tu ne postoji izbor i da će u nedelju posle meča biti jasno da li je dobar ili loš trenutak.

– Verujem da su se momci upoznali sa načinom rada i smernicama koje sam dao i ponavljam da ako budemo izbacili golove koje ne smemo da primimo kao ekipa mislim da ćemo ići napred. Kao što je Zvezda talentovan tim tako i kod nas ima talentovanih igrača i fudbalski inteligentnih. Nadam se da ćemo u nedelju pružiti jednu dobru partiju i ljudi će videti da sve ovo što mi pričamo ima neku težinu.

Šef je rekao i da će sem Nikole Jankovića koji je povredio zadnju ložu ostali fudbaleri biti u konkurenciji za sastav i naveo da Ognjen Ožegovič zbog obaveza u reprezentaciji nije bio sa ekipom na pripremama, pa nije spreman za 90 minuta igre.

Utakmica Crvena zvezda-Čukarički u okviru 12. kola Super lige Srbije igra se u nedelju od 15 časova na stadionu „Rajko Mitić“.

Fudbaler Čukaričkog Asmir Kajević slaže se sa šefom da je Zvezda favorit i ocenjuje da svakako ima pravo da veruje u pozitivan rezultat za svoju ekipu.

– Pauzu u prvenstvu smo iskoristili na pravi način. Ovo nije ni malo laka utakmica za nas, sigurno da je Zvezda favorit, ali opet pravo na veru u pozitivan rezultat niko nam ne može oduzeti. Ono što se dogovorimo u naredna dva, tri dana i pred samu utakmicu ako ispoštujemo moguće je da se vratimo sa pozitivnim rezultatom.

Kajević je podsetio da je imao dosta problema zbog povreda sa mišićima, kao i da poslednje četiri sedmice trenira sa ekipom u kontinuitetu i izrazio nadu da neće više imati zdravstvenih problema.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter