0
Fudbal

NA ISTOJ UTAKMICI: Spasao život protivniku, optužen za pretnju „klanjem“! (VIDEO)

Objavljeno: 14.10.16 u 15:00

I to se događa. Pomogao je protivniku da se ne uguši, ali je pre toga gol svog tima proslavio gestikulacijom klanja, zbog čega je zbog njega pokrenut postupak.

Serž Orije, mladi igrač PSŽ-a i reprezentacije Obale Slonovače, postao je heroj pošto je na utakmici kvalifikacija za SP, Musi Dumbiji, napadaču Malija, spasao život. 

SKRIVAO SE IZ LUDE FRIZURE: Jer ga ja napala bolest, tamo gde je namanje želeo (FOTO)

Dumbija je u duelu s Lamineom Koneom dobio udarac od kog se onesvestio, a Orije je brzom i prisebnom reakcijom i spretnim zahvatom sprečio Malijca da proguta jezik. 
 

(Izvor:youtube/Watch News 2)

 Orijeu su se odmah zahvalili selektor Malija i igrači.
 
– Svi smo shvatili da se Dumbija guši i da će progutati jezik, a da mu Orije nije pomogao, izgubio bi život, rekao je selektor Malija Alan Žires.
 
Međutim, na istoj utakmici on je pre tog sjajnog poteza izazvavši opšti šok, pošto je gol svoje selekcije proslavio na strašan način.
 

FIFA, ipak, ne uzima Orijeovo spašavanje života suparnika kao olakšavajuću okolnost i objavila je da se zbog krajnje neprimerene i preteće proslave gola njegove selekcije nalazi pod istragom, jer spasao je život, ali je pretio da će uzeti drugi.
 
On je poznat po nizu ispada, u septembru osuđen na dva meseca zatvora zbog udaranja policajca laktom. Na slobodi je do završetka žalbenog postupka. U februaru ga je PSŽ suspendovao zbog homofobičnih izjava dok je vređao tadašnjeg trenera Lorana Blana, a saigrača Anhela Di Mariju javno je nazvao klovnom.
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter