2
Domaći fudbal

OPET ZAJEDNO: Srbi, Hrvati i ostali u jednoj fudbalskoj ligi!

Objavljeno: 13.10.16 u 21:55

Evropa dobija novo takmičenje, koje će početi 2021. godine, a zvaće se Superliga. To je UEFA postigla u dogovoru sa najmoćnijim timovima Evrope.

Međutim, sve informacije koje dolaze iz Niona govore da će za pet godina zaista doći do velike reforme evropskih takmičenja i da je Superliga neizbežna. Čak je neće igrati samo najveći evropski klubovi već će se pozivnica deliti i klubovima iz Severne, Južne Amerike i Azije.

HOTSPORT ANALIZA: Regionalna liga veća utopija ili spas fudbala na Balkanu? (FOTO) (VIDEO) (ANKETA)

S obzirom na to da su „veliki klubovi“ pobedili u ovoj borbi, ostatak Evrope razmišlja kako dalje bez Lige šampiona. Iz Danske stižu informacije da su već počeli pregovori o organizovanju niza regionalnih liga po Evropi.

Danci pregovaraju sa klubovima iz Holandije, Belgije, Škotske, Švedske i Norveške o organizovanju regionalne lige.

– Jasno nam je da se veliki klubovi ponašaju kako žele.  Mi moramo da pronađemo garancije za svoju stabilnost u budućnosti. Moramo se razvijati kao klub i biti uvek atraktivni sponzorima kako bismo mogli da privučemo dobre igrače i trenere. Osnivanje ovakve lige je esencijalno. Jednostavno, moramo ostati u evropskim takmičenjima“, poručio je Anders Horsholt, direktor danskog prvaka Kopenhagena.

Prvi nivo – Superliga/Liga šampiona

Najveći evropski klubovi predvođeni Barselonom, Realom, Bajernom i Juventusom igrali bi takmičenje kroz celu sezonu, koje bi i dalje možda nosilo ime Liga šampiona, a pozivnice bi se slale i klubovima iz Kine i Severne i Južne Amerike. Ovi klubovi ne bi učestvovali u nacionalnim prvenstvima.

Drugi nivo – Regionalne lige

Najbolje ekipe iz pojedinih regija bi igrale regionalne lige. Osim „severne“ lige Kopenhagena, Ajaksa, PSV-a, Seltika i ostalih, igrala bi se i Ex-Yu regionalna liga, kao i istočnoevropska.

Treći nivo – Nacionalna prvenstva

Učestvovale bi i ekipe, koje ne bi nastupale u prve dve lige.

0
0

2 Komentara

  1. Treba se boriti protiv ovog zla koje najveci klubovi nastoje napraviti evropskom fudbalu. Oni su se i nahapisali trofeja sa igracima koje su sabirali po manjim ligama i sad bi to smatrali kao resenu stvar i za ubuduce. A nije ih briga za one klubove proizvodjace asova. E ,nece moci!Sve fudbalske federacije izvan pet-sest umisljatih ,trebali bi sta iti anatemu na te klubove,zabraniti transffre najboljih igraca u te klubove i osnovati svoju,fifa ,tj. Uefa ligu sampiona. UEFA je dosta kriva za sve jer je doz olila da povladjuje ovim tzvelikim klubovima. Nacionalne federacije bi trebale zabraniti nasim tv kompanijama da na svojim prostorima emituju prenose umisljatih! Ko ih hb. Moze se i mora bez njih.
    FSS sa NSH treba odmah da pocne pregovore o osnivanju lige na prostoru bivse Juge, sa ne vise od 14 klubova jer treb ostaviti prostora u kalendaru i za nacionalne sampionate. Mozda za pocetak da se dogovori za relaksaciju navijackih strasti igranje kupa dve lige,Srb i Hrv, i to da po pet pa i svih deset klubova najbolje plasiranih u prethodnom sampionatu odigraju dvomece. Npr. prvi sa prvim, drugi sa drugim… Nakon nekoliko godina sa ovim takmicenjem, videlo bi se ima li bezbednossih uslova i moze li se upustiti u osnivanje takve Lige.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter