3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda već na startu protiv ‘mezimčeta’ takmičenja (SASTAVI)

Objavljeno: 13.10.16 u 09:55

Crvena zvezda večeras od 21 čas igra prvi meč ove sezone u Evroligi, a rival je bogati tim Darušafake u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Sa jedne strane tim sa najmanjim budžetom, sa druge bogati Turci, mezimci Evrolige. Mezimci jer su u takmičenje ušli zahvaljujući „vajld-kardu“, to jest bogatom sponzoru Doguš grupi. Napravljen je jak tim, dovedena su pojačanja, a najveće na klupi – Dejvid Blat.

– Crvena zvezda ima veoma snažnu tradiciju. Igraćemo pred sjajnom publikom koja istovremeno veoma dobro poznaje košarku. Dobro poznajem atmosferu koja nas čeka i sigurno da će to biti težak početak. Želimo da prikažemo našu najbolju igru gde god da igramo – rekao je Dejvid Blat.

Sa druge strane Dejanu Radonjiću nije bilo teško da napravi analizu, Darušafaka je odličan tim predvođen sjajnim trenerom.

– Igramo protiv kluba koji je pre par godina ušao u prvu tursku ligu, a zatim za kratak period došao do statusa tima koji se bori za odlazak na fajnal for. Tokom minulog leta klub je napravio ogromne promene. Došao je Dejvid Blat, a zatim angažovan veliki broj izuzetno kvalitetnih igrača. Odnosno, učinjeno je sve da visoke ambicije postanu realne. Videlo se to tokom pripremnog perioda, a siguran sam da će se videti i tokom sezone – rekao je Dejan Radonjić.

Evo i sastava dva tima, kao i mogućih startnih petorki večeras u dvorani „Aleksandar Nikolić“:

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić, Mitrović, Lazić, Simanić, Dobrić, Simonović, Rakićević, Dženkins, Gudurić, Jović, Kuzimić, Bjelica.
Moguća petorka: Jović – Lazić – Dangubić – Mitrović – Kuzmić.

DARUŠAFAKA: Vilbekin, Arslan, Turen, Batuk, Erden, Ozderimoglu, Vonamejker, Kliburn, Aldemir, Savaš, Anderson, Sloter, Bertans, Harangodi.
Moguća petorka: Arslan – Vonamejker – Andeson – Sloter – Erden.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter