0
Evroliga

SAŠA OBRADOVIĆ: NBA je potpuno druga dimenzija

Objavljeno: 12.10.16 u 13:30

Srpski košarkaški trener Saša Obradović trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama na stručnom usavršavanju.

Srpski strateg prvo je posetio Bruklin Netse, a sada se preselio u Atlantu gde sarađuje sa stručnim štabom Hoksa. Obradović je iz Bruklina poneo sjajne utiske.

Oduševljen sam. Na svojoj prvoj NBA stanici naišao sam na jednu potpuno drugu dimenziju rada. Sve je na izuzetno visokom nivou i čitav stručni štab je sastavljen tako da brine o svakom detalju. Treneri funcionišu kao jedan i sve je u službi konačnog uspeha kluba. Uslovi za rad i uslovi za trening su fenomenalni. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo i zahvalan sam što sam dobio priliku da se upoznam sa sistemom rada NBA timova u toku priprema pred početak sezonekaže Obradović.

Srpskog stručnjaka su u Netsima predstavili kao veliku igračku i trenersku zvezdu iz Evrope, koja je i u klupskoj i reprezentativnoj košarci stizala do brojnih velikih trofeja. Član Bruklin Netsa je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, a u stručnom štabu na razvoju igrača radi bivši centar Panatinaikosa Majk Batist.

SRBI NA ODLIČNOM GLASU: ‘Ludi Srbin’ žali za Bobijem, Bjelica se sve više nameće (VIDEO)

Prijem i upoznavanje sa članovima stručnog štaba i igračima su posebna priča. Prijale su mi zaista takve reči, pogotovo što su došle od mojih domaćina. Otvorili su mi širom vrata i trudio sam se da svaki trenutak iskoristim i naučim nešto novo, ali isto tako i da često podelim svoje znanje o pojedinim situacijama, kako u odbrani, tako i u napadu, istakao je Obradović.

Obradović je u igračkoj karijeri osvojio čak šest medalja sa najvećih takmičenja, od čega četiri zlatne i srpski trener kaže da se u SAD takvi uspesi izuzetno cene i poštuju.

Velika pažnja se posvećuje zaslužnim igračima i trenerima, osvajačima trofeja i ljudima koji su obeležavali pojedine epohe. Znaju da cene uspeh. Ovo je mesto gde svi pričaju isti jezik – košarkaški i gde su svi ravnopravni članovi košarkaške nacije. Možda se pogledi na samu strategiju, sistem rada ili uslovi razlikuju, ali upravo je u tome lepota košarke kao igre, zaključio je Obradović.

Obradović će do kraja mini-turneje po SAD posetiti još i ekipe San Antonio Spursa i Orlando Medžika.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter