0
ATP

POSLE MESEC DANA PAUZE: Novak se trijumfalno vratio na teren, sa 16 vezanih poena do pobede!

Objavljeno: 11.10.16 u 13:28

Novak Đoković je u drugom kolu Mastersa u Šangaju. Nije bilo tako lako, ali je najvažnija pobeda posle mesec dana pauze.

Najbolji svetski teniser Novak Đoković od finala US Opena i poraza od Stana Vavrinke nije bio na teniskom terenu, pa je današnji meč protiv Fabija Fonjinija za njega bio poseban. Ali i za njegove fanove.

Zato su svi radosni zbog pobede nad italijanskim teniserom u dva, ne tako jednostavna, seta: 2:0 (6:3, 6:3).

Već u prvom setu osetila se dugačka pauza u igri Đokovića, pošto je bio dosta usporen. Ali se to nije osetilo u rezultatu, pa je Novak već u drugom gemu napravio ‘brejk’, a u trećem ga potvrdio za vođstvo od 3:0. Tu razliku je očuvao do kraja i poveo sa 1:0 u setovima.

‘Brejkom’ je otvorio i drugi set, ali ga je Fonjini odmah vratio. Usledili su gemovi u kojima su teniseri čuvali svoje servis, a onda je Novak ušao u furioznu seriju.

Od rezultata 3:2 kada je servirao, Đoković je osvojio čak 16 uzastopnih poena i tako sa četiri vezana gema došao do pobede.

Đoković će sutra odmarati, a zatim će se prekosutra sastati sa boljim iz duela Vaseka Pospišila iz Kanade i Grigora Dimitrova iz Bugarske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter