0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT ANALIZA: Austrija je dobar tim, ali Srbi nemaju čega da se plaše (VIDEO)

Objavljeno: 09.10.16 u 19:05

Ova analiza baviće se istorijskim duelima ova dva tima, uključujući i utakmice koje je protiv Austrije odigrala Jugoslavija.

Gledano kroz brojke, Srbija nema čega da se plaši, osim sebe same. Ako izabranici selektora Muslina budu na visini zadatka, pobeda ne bi smala da se dovodi u pitanje.

DOBRE VESTI ZA SRBIJU: Arnautović možda ne igra protiv ‘orlova’?

Do sada su Srbija i Austrija odigrale dva meča u kvalifikacijama za Svetsku kup 2010. U prvom duelu Srbije je u gostima u prvom poluvremenu demolirala domaćina s tri brza gola. U 15. minutu mrežu proitvnika je načeo Krasić, tri minuta kasnije pogodio je Jovanović, da bi Odbradović u 24. povećao na 3:0. Janko je u 80. samo ublažio težak poraz Austrije.

(Izvor:youtube/semanarioserbio)

U revanšu 6. juna 2009. Milijaš je sa penala u sedmom minutu doneo pobedu našem timu.

MUSLIN: Ne smeta nam da budemo autsajderi u nedelju

Što se duela Jugoslavije i Austrije tiče, i tu je naša selekcija u plusu.

Odigrano je 17. utakmica, pet pobeda imala je Austrija, četiri puta je bilo nerešeno, osam puta slavila je Jugoslavija.

Prvi meč odigran u Zagredu 1924. godine dobila je Austrija sa 4:1. Čak tri vezane pobede imali su Austrijanci, ali pred kraj duela te dve reprezentacije viđena je dominacija Jugoslove, koji su dobili poslednjih pet mečeva.

Ukupno gledano, Srbija i li Jugoslavija, sa Austrijom je igrala četiri kvalifikaciona meča i sve je pobedila!

U ovim kvalifikacijama dve selekcije imaju isti učinak, po pobedu i remi. Srbija je u poslednjih pet mečeva, uključujući i prijateljske mečeve, bez poraza. Austrija je katastrofalno odigrala u grupi na Evropskom prvenstvu, gde je ostavila samo remi sa Portugalom i poraze od Mađarske i Islanda.

Dakle, brojke su na strani Srbije, i zato momci, idemo na sva tri boda.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter