0
Fudbal

GARET SAUTGEJT: Ne znam zbog čega su zviždali Runiju!

Objavljeno: 09.10.16 u 13:30

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt kritikovao je navijače koji su na Vembliju zviždali kapitenu Vejnu Runiju tokom utakmice sa Maltom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Engleska je sinoć u Londonu pobedila Maltu sa 2:0 golovima Danijela Staridža i Dele Alija u prvom poluvremenu. Runi, koji je izgubio mesto u prvom timu Mančester junajteda, počeo je utakmicu na sredini terena pored Alija i Džordana Hendersona, a navijači su mu u više navrata zviždali.

– Zviždanje? Ne razumem zbog čega, ali čini mi se da je to postalo dekoracija. Ne shvatam kako očekuju da će mu to pomoći – rekao je Sautgejt, preneo je Skaj Sports.

Privremeni selektor Engleske dodao je da je Runi posvećen državnom timu.

– Ponekad su kritike prema njemu nepravedne. On se bori i igra i kao kapiten ponosno predvodi svoju zemlju. Kada se setim Džona Terija, Frenka Lamparda i Ešlija Kola. U njihovo vreme reprezentacija je trpela ogromne kritike, ali pogledajte broj njihovih nastupa, uvek su igrali. Oni su uvek želeli da igraju za Englesku, iznova i iznova i rizikovali su. Mislim da Vejn spada u tu kategoriju – naveo je Sautgejt.

U kvalifikacionoj Grupi F posle dva kola Engleska je prva sa obe pobede, Škotska i Slovenija imaju po četiri boda, Litvanija dva, dok su Slovačka i Malta bez bodova.

U trećem kolu 11. oktobra Engleska će igrati na gostovanju protiv Slovenije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter