1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DA LI OVO ČEKA I VEČITE? Užasne posledice privatizacije (VIDEO)

Objavljeno: 08.10.16 u 15:52

Da privatizacija ne znači nužno i poboljšanje pokazuje primer rumunske Uniree.

Unireu je 2003. godine kupio rumunski biznismen Dumitru Buskaru, i ubrzo je ekipa od drugoligaša došla do šampionske titule, a potom i Lige šampiona, gde je savladana ekipa Sevilje (1:0) kao i Glazgov Rendžersa (4:1), nakon čega je ovaj tim kao trećeplasirani u svojoj grupi u sezoni 2009-2010. zaigrao u Ligi Evrope, gde je poražen od Liverpula ukupno 4:1.

Šest godina kasnije, Unirea igra petu ligu. Tačnije, ponovo osnovana Unirea igra petu ligu, bivši šampion je, nakon propasti Buskarua, ugašen 2011.

Stadion je ostao da propada, a o ovoj ekipi ostali su samo zapisi.

(Youtube/Laurentiu)

(Youtube/Eugen Cișmașu)

Nije tajna da i Crvenu zvezdu i Partizan, izvesno je, u bližoj ili (malo) daljoj budućnosti očekuje proces privatizacije. Primer Uniree bi trebalo da posluži našim klubovima kao pokazatelj da i privatizacija može itekako da pođe po zlu.

Naravno, ovo ne znači da je privatizacija sama po sebi loša, već da i ona sama po sebi nosi određene rizike.

Da li ovakva sudbina može da zadesi i večite rivale?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
0
0

1 Komentara

  1. Samo neak se proda pravim ljudima ljudima koji znaju sta da rade a ne onima lopovima kao kostic ili miskovic oni bi ih unistili sigurno to je sto posto ponuditi ruskim naftasima ili arapima cim jedan covek kupi klub cak i hajduk iz kule ali pravi covek hajduk bi mogao da bude i u vrhu nase jsl… ugledajte se na englesku kako tamo ne moze to dase desi kao sto je u rumuniji zato jer iza privatizacije stoji zakon sta se sme a sta ne….

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter