in , , ,

VELIKI JE DUDA CAR: Da nije bilo rata, mi bismo… (VIDEO)

Pitanje je gde bi za našu tadašnju košarkašku selekciju bila granica…

Te 1992. godine u Barseloni su održane Olimpijske igre, dominantni su bili Amerikanci, sa prvim i pravim Drim timom, a Hrvati su došli do srebra. Bile su to fenomanalne generacije u dve zaraćene zemlje, tamo Dražen, Rađa, Kukoč, ovde Divac, Paspalj, Đorđević…

(Izvor:youtube/baldheadkid)

Mnogi su postavljali pitanje tokom ovih dvadeset i nešto godina šta bi bilo da se Jugoslavija nije raspala.

Legendarni Dušan Ivković rekao je da bi reprezentacija Jugoslavije, da nije bilo rata, pobedila američki „Drim tim“ na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine.

Jugoslavija u Barseloni nije nastupila zbog sakcija, ali Ivković smatra da bi selekcija bila dovoljno kvalitetna bez hrvatskih i slovenačkih košarkaša da parira timu koji je predvodio Majkl Džordan, a igrali Skoti Pipen, Karl Maloun, Medžik Džonson, Čarls Barkli, Leri Bird i ostale zvezde.

(Izvor:youtube/klavijatura)

Da nije bilo rata, verujem da bismo pobedili SAD. Dok su se drugi igrači slikali sa Amerikancima, Džordanom i ostalima, mi bismo naporno trenirali i verujem da bismo dobili, rekao je Ivković u intervjuu za televiziju Grčke.

– Petrović je bio veliki radnik, uvek je prvi dolazio na treninge. Ipak, ne bih mogao nikog da izdvojim, svi su mi bili kao deca, zaključio je Ivković.

Autor: AccountID

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DA LI NEŠTO NAGOVEŠTAVA? Karadžić o poverenju Muslinu

SVI NA STADION! Od petka u prodaji karte za spektakl (VIDEO)