0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALIFIKACIJE ZA SP: Prvi korak je napravljen, vreme je da se krene u marš ka Rusiji (VIDEO)

Objavljeno: 06.10.16 u 22:36

Fudbalska reprezentacija Srbije je bila ubedljiva na gostovanju Moldaviji i upisala prvi trijumf u kvalifikacijama za Mondijal u Rusiji – 3:0 (2:0).

Srbija je protiv Moldavije ostvarila izuzetno važan trijumf, pre svega kako bi se probila psihološka barijera i sada se sa mnogo više samopouzdanja i vere sebe i svoje kvaliteta može dalje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Međutim, gledajući prvih 20 minuta utakmice, nikako se ne bi mogao izvesti zaključak da je Srbija bila ovoliko nadmoćna.

Jer, Moldavci su krenuli u juriš i presingom dosta lako stizali do poslednje trećine terena. Tu je čak bilo nekoliko neprijatnih centaršuteva koji su ‘fijukali’ kroz kazneni prostor Vladimira Stojkovića, ali ništa više od toga.

Od 20. minuta sve se preokrenulo. Tada je Dušan Tadić oduzeo loptu poslednjem igraču u odbrani domaćina i zajedno sa Filipom Kostićem krenuo sam ka golu rivala. Nesebično je poslužio saigrača i Kostić je doveo Srbiju u vođstvo.

Muslinovi izabranici su se oslobodili ‘stega’ i zaigrali mnogo bolje, pa je kao rezultat toga stigao gol Branislava Ivanovića u 37. minutu posle uigrane akcije iz kornera i oštrog centaršuta Dušana Tadića, dvostrukog asistenta.


Branislav Ivanovic GOAL HD Moldova 0-2 Serbia… by fotlive

Otprilike već tada je bilo poznato da je meč prelomljen u korist Srbije, a sve je definitivno bilo jasno u 13. minutu nastavka kada je Dušan Tadić konačno naplatio svoju odličnu partiju večeras.

‘Sevnula’ je kontra Srbije koju je povukao baš Tadić i odigrao je desno ka Aleksandru Kataiju koji  je ušao na poluvremenu umesto Andrije Pavlovića.

Kada su svi mislisli da će Katai šutirati, on je nesebičn vratio u srce kaznenog prostora i poslužio usamljenjog Tadića, a fudbaler Sautemptona lako savladao golmana Moldavije za 3:0.


Moldova 0-3 Serbia Goal Tadic 6.10.2016 by All_sport

Posle trećeg pogotka ‘orlova’ intenzitet meča je znatno opao, Moldavija nije želela da bude ubedljivije poražena, dok su naši fudbaleri, reklo bi se, već bili okrenuti mislima ka Austriji i utakmici koju će igrati u nedelju uveče na našem najvećem stadionu.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Moldavija – Srbija 0:3 (0:2)
(Kostić 20, Ivanović 37, Tadić 58)

Stadion: Zimbru
Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija)

Moldavija: Čebanu – Racu, Karp, Epureanu, Bolohan – Kojočari, Gacan – Andronik (od 69. Mihailov), Čebotaru (od 78. Ginsari), Dedov (od 63. Sidorenko) – Bugaev.

Srbija: Stojković – Nastasić, Ivanović, Vuković (od 70. S. Mitrović) – Rukavina, Gudelj, Milivojević, Kolarov – Kostić (od 70. Tošić), Tadić, Pavlović (od 46. Katai).

[/stextbox]

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter