0
Fudbal

VREMEPLOV: Umetnost Samjuela Etoa u samo jednom udarcu i gol za sva vremena (VIDEO)

Objavljeno: 05.10.16 u 00:29

Osvojio je pregršt trofeja u svojoj karijeri, postigao je nebrojano mnogo golova, ali se jedan posebno izdvojio po svojoj lepoti i atraktivnosti.

Barselona je u sezoni 2005/2006 ‘izbacila’ nov napadački arsenal koji je uz Lea Mesija i Ronaldinja, bio nemoguć za zamisliti bez treće ofanzivne osovine – Samjuela Etoa.

Kamerunac je bio ključna figura u napadu na osvojanje Lige šampiona što je Kataloncima te sezone pošlo za rukom, kao i potvrdu dominacije u Primeri osvajanjem titule i, naravno, Superkupa.

Eto je, sećamo se, bio ključan i u finalu Lige šampiona protiv Arsenala u Parizu kada je prvo izjednačio rezultat solo minijaturom, a kasnije se golom proslavio Đulijano Beleti. No, jedan gol posebno je obeležio godinu, pa i karijeru Samija Etoa, baš iz te sezone.

VREMEPLOV: Iz Reala ga oterali, a posle im je to naplatio desetostruko! (VIDEO)

U pitanju je bila utakmica između Barse i Panatinaikosa na Kamp Nou u okviru grupne gaze Lige šampiona. Meč koji je španski tim ubedljivo dobio sa 5:0 i ostao upamćen po spektakularnom golu junaka današnjeg vremeplova.

Akcija u Barsinom stilu, na levoj strani se otvorio prostor za Etoa koji umesto da se sjuri u kazneni prostor ‘zelenih’ i ‘ušeta se’ u gol, uputio je fenomenalnu ‘kiflu’, parabolu, lob, kako želite… Lopta se vinula u nebesa, i onda u neverovatnom luku se spustila pravo ‘u devedeset’ gola Atinjana.

Erupcija na Kamp Nou i aplauz tvorca tadašnje Barselone, Franka Rajkarda, rekli su sve.

(Izvor: youtube / Little Man CS:GO and more)

(Izvor: youtube / Joe)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter