0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: kkpartizan.rs

DŽIKIĆ: Možemo još bolje u napadu

Objavljeno: 04.10.16 u 22:14

Ekipa Partizana lako je i sa velikom razlikom slavila u Skoplju protiv MZT-a.

Na kraju je bilo velikih 93:62 za goste iz Beograda.

– Košarkari Partizana su bili mnogo brži i jači od nas i zasluženo su pobedili. Posle ovakvog poraza moramo da se zapitamo gde smo pogrešili i kako to da promenimo. Ako vam sada budem izneo probleme s kojima se suočavamo, delovaće kao da tražim alibi. Povreda Lalića će biti dodatno opterećenje za ekipu, biće problema u rotaciji, ali mi ćemo se boriti, rekao je Emil Rajković, trener na MZT Skopje Aerodrom.

Rano je ekipa MZT-a ostala bez startnog centra Jure Lalića i nije mogla da parira Partizanu u igri pod koševima.

– Loše smo otvorili utakmicu, najpre u odbrani. Težak udarac za nas je bio što smo ostali bez startnog centra, a mnogo je u našoj igri nedostajao Drenovac. Nema opravdanja za 93 primljena poena. Ovakvo nešto ne sme da se ponovi, moramo da budemo agresivniji i u napadu i u odbrani, rekao je Marko Simonovski, košarkaš domaćeg tima.

I pored velike razlike trener gostiju Aleksandar Džikić nije sasvim zadovoljan pokazanim.

SLAVLJENIČKI: Partizan na rođendan demolirao MZT (VIDEO)

Prvenstveno bih poželo brzi oporavak Juri Laliću, koji se sudario s jednim napim igračem, ali nisam najbolje video šta se desilo. Osetio se njegov izostanak, jer je on mnogo važan igrač za MZT, kao i Drenovac, koji nije mogao da nastupi. Bilo nam je teško u određenim trenucima, naročito u igri jedan na jedan, gde moj tim nije imao odgvor. Mislim da možemo i bolje u napadu, rekao je Aleksandar Džikić.

Branislav Ratkovica smatra da je njegov tim zasluženo slavio.

– Znali smo da nas čeka nimalo lak protivnik, koji u svojim redovima ima šest, sedam stranih igrača. Dobro smo se snašli, sprečili njihovu igru jedan na jedan u  napadu. S druge strane, odigrali smo izuzetno pametno, iskoristili smo sve šanse koje su nam se ukazale i na kraju smo zasluženo slavili, izjavio je Branislav Ratkovica.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter