10
Domaći fudbal

I ONI SU VOLELI FUDBAL: Evo za koga su navijali najveći svetski diktatori (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.16 u 11:46

Većini ljubitelja fudbala pozntao je da je Adolf Hitler navijao za Šalke, ali tu su i Musolini, Čaušesku, Frnako, Tito…

Zanimljivo je da u Šalkeu demantuju Hitlerovu naklonost, jer u evidenciji kluba ne postoji nikakav podatak o njegovom članstvu ili kupljenoj ulaznici za neku od utakmica.

(Izvor:youtube/smokve)

Benito Musolini, Hitlerov brat po fašizmu, bio je navijač rimskog Lacija, dok se njegov kolega, španski diktator Francisko Franko, iako je voleo fudbal, nikada nije javno izjasnio da li mu je na srcu Real ili Atletiko.

Nikolae Čaušesku je navijao za najveći rumunski klub Steauu, koja je, dok je on bio na vlasti, bila na vrhuncu. Čak je došla i do titule u Kupu šampiona, jer je novca za fudbal bilo, dok je narod živeo u bedi.

RAZJAŠNJENO: Evo ko je osnovao Partizan, a nije Franjo Tuđman (VIDEO)

Za Tita se najčešće govorilo da je navijač splitskog Hajduka, ali su se pominjali Dinamo i Osijek. Međutim, kako je njegov unuk Joška otkrio, maršal je, najverovatnije, navijao za Partizan!

0
0

10 Komentara

    • …necu da ti dam ni + ni – ….aj sad navedi sve navijace i clanove uprave tvog kluba …stvaaarno je velika razlika izmedju nas i Vas….ipak ste vi svi Anonymous-i

      0
      0
      Odgovori
  1. Tito nikako ne spada u diktatore,koliko se vi trudili da ga sada omalovažite.On je bio legalni predsednik države koja je bila na glasu u čitavom svetu.Narod ga je voleo,do obožavanja,osim grupice nacionalista,kojih je danas baš dosta i sve negiraju ali ja imam dovoljno godina da se svega toga sećam.Kad je umro,plakala je čitava tadašnja zemlja ali je za vreme njegovog predesdnikovanja bila velika sloboda,niko nije smeo da vas maltretira na ulici ili bilo gde drugde i znao se zakon,šta se sme a šta ne sme.Inače,čitao sam u novinama,pre 35-40 godina kad je odgovarao na pitanja o sportu i na ono,za koga navija,izjavio je da je podjednako vezan za Hajduk iz Splita i partizan,koji je vojni klub.

    0
    0
    Odgovori
  2. Фашисти за фашисте усташе за усташе.па за кога ће Хрват Тито нег за своје Загребчане.

    0
    0
    Odgovori
  3. Чини ми се да је Мусолини навијао за Болоњу, јер је била убедљиво најуспешнији клуб за време фашизма у Италији.

    1
    0
    Odgovori
  4. vazno je samo da najveci srpski junak ratko mladic navijao za partizan a za ove me bas nesto zabole !!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter