3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA JTD LIGA: Partizan se mučio u crno-belom Baru, ali je na kraju slavio (VIDEO)

Objavljeno: 01.10.16 u 20:54

Na premijeri u ABA JTD ligi za sezonu 2016/2017 Partizan je u Baru „pred svojim“ navijačima pobedio Mornar 58:57 (10:18, 17:10, 15:15, 16:14).

Mučio se Partizan! U čudnoj utakmici, u kojoj su oba tima imala preko 20 izgubljenih lopti. Mogao je Partizan lako da izgubi ovu utakmicu, ali je promašaj Džonsa i to ziciera u poslednjoj sekundi spasao crno-bele. Tako je Veličković doneo prvu zvaničnu pobedu Partizanu ove sezone.

Partizan je veoma loše ušao u utakmicu i za skoro pet minuta uspeo je da postigne samo jedan koš. Mornar se odlepio i imao je prednost 12:2 i 14:4 zahvaljujući sjajnim u napadu Voleru i Džonsu, to jest Elisu u odbrani. Crno-beli su uz pomoć Hečera počeli da podižu nivo svoje igre i na prvi odmor su otišli sa „minus osam“ – 18:10.

Mornar je i drugu četvrtinu bolje otovorio, poveo je sa 22:10, što je nateralo Grobare da u prepunoj dvorani Topolica pojačaju sa podrškom svojim ljubimcima. To je urodilo plodom. Marinković i Hečer su trojkama započeli seriju Partizna koja se zaustavila na 17:2. U tom trenutku je četa Aleksandra Džikića od „minus 12“ stigla do „plus tri“ – 27:24. Crnogorski tim se opet probudio pred kraj prvog poluvremena i uspeo je posle serije 4:0 da ponovo povede 28:27.

U trećem periodu Partizan je bio bolji rival, Hečeru su se pridružili Majstorović i Ratkovica, Partizan je vodio i sa četiri poena prednosti, ali je posle manjeg prekida koji su izazvali Grobari, domaćin došao do daha i pred poslednjih deset minuta poveo sa 43:42.

Poslednjih deset minuta je donelo rezultatsku klackalicu. Kako bi Mornar pogodio trojku, uzvratio bi Partizan. Crno-beli su imali maksimum tri poena prednosti u ovom delu igre, a odluka o pobedniku doneta je u poslednja dva minuta. Tada je počela rastrzana igra dva tima, nije moglo ništa da se pogodi, a minut i po pre kraja je Hečer promašio dva bacanja za osetniju prednost Partizana. Sa druge strane Mornar je okrenuo, ali je Veličković brzo okrenuo 58:57. Mornar je imao poslednji napad za pobedu, probio je Džons, ali je promašio zicer i Partizan je pobedio 58:57.

Najefikasniji kod pobednika bio je Hečer sa 11 poena i Amerikanac je bio jedini dvocifreni. Pratio ga je Marinković sa devet i Veličković sa osam poena. Sa druge strane odlični su bili Voler sa 15 i Džons sa 14 poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

MORNAR – PARTIZAN 57:58 (18:10, 10:17, 15:15, 14:16)

Hala: Topolica u Baru
Gledalaca: 3.500
Sudije: Saša Pukl, Sašo Petek i Mario Majkić

MORNAR: Džouns 14, Krstić 3, Radunović 8, Vujošević, Čalić 2, Mijović 6, Radunović, Pantić, Dikerson 4, Elis 5, Hadžibegović, Voler 15.
PARTIZAN: Robinson 2, Ratkovica 7, Vrabac 2, Marinković 9, Veličković 8, Majstorović 5, Birčević 3, Koprivica, Andrić 3, Hečer 11, Pot 2, Luković 6.

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Jedino dobro iz ovog meca je nasa pobeda ali kakva je to igra to je smejurija 20 izgubljenih lopti ,niko nista nemoze da pogodi na kraju rukometnih 58-56 za nas.Ni 60 poena nisu uspeli da ubace stvarno ova ekipa za sada nelici ninasta dobro,da nepricam o skok igri to je tek kriminal Mornar nas nadskocio.Na kraju imlai sansu i za pobedu prodor i promasioj cist zicer promasio igrac mornara prolaze nas kao pored turskog groblja.Nasa rak rana je skok igra kao izgubljeni u svemiru jedna seoska ekipa da te nadskoci sramota debitant u ligi sta nas ceka u ligi sampiona samo bog da nam pomoge inace sa ovom ekipom nista.Kao magarci u magli blago receno da te nadskoci mornar iz bara sramota .Dace bog da gresim ali ovo je jako „tanka “ ekipa posebno na petici nema dominatnog centra slabasni igraci licimo na zvezdu fmp od pre par godina prosle godine je bar bio Vilijams dominantan skakac jak igrac fizicki ovo je sada smejurija zna to i Dzile ali naravno kako je rekao nema para.

    0
    0
    Odgovori
  2. Bar je crveno-beli,što je opštepoznato svuda a igračima Mornara bi odrešio kaznu od jedne plate jer su izgubili dobijenu utakmicu.Ne znaju slobodna bacanja da ubace kad se utakmica lomila,4 uzastopna su promašili i dva zadnja napada završili,kao da su pioniri.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter