0
Evropske lige

FOTO: Premijer liga

SKANDAL KOJI ĆE PROMENITI FUDBAL: Među ‘prljavim’ menadžerima i jedan ljubimac čitavog sveta (FOTO)

Objavljeno: 30.09.16 u 09:22

Sem Olerdajs je napustio klupu engleske reprezentacije posle samo 67 dana, nakon što je novinarima istraživačima britanskog Telegrafa koji su se predstavili kao vlasinici menadžerske agencije dao savete kako da „zaobiđu pravila prilikom potpisivanja igrača“.

Nakon njega, isplivalo je još jedno ime – Erik Blek. Blek je asistent u stručnom štabu Sautemptona, a u razgovoru sa novinarima uputio ih je na osobe preko kojih, putem mita, mogu doći do željenih igrača za svoju „agenciju“.

Blek je odbio ove optužbe, ali novinari Telegrafa tvrde da postoji i audio snimak.

Ipak, možda najveći haos tek sledi, jer je na internet procurela lista sadašnjih ili bivših menadžera premijerligaških timova, koji su umešani u ove „zakulisne“ radnje:

Imena poput Stiva Brusa, Alana Pardjua, Marka Hjuza svakako privlače pažnju, ali ubedljivo najveća razočaranja, ukoliko se lista ispostavi tačnom, jesu imena Rajana Gigsa i Harija Rednapa.

Iako, uzevši u obzir da su sve još uvek samo nagađanja, bi ovu listu trebalo uzeti sa velikom dozom rezerve, sama njena pojava, nakon priznanja bivšeg selektora Engleske, jeste signal da se fudbalu spremaju velike promene.

Inače, pored Olardajsa bez posla je ostao i Tomi Rajt, član stručnog štaba Barnslija.

Čini se da se klupko polako odmotava, i da je pitanje dana kada će se proširiti i na ostatak Evrope.

SKANDAL: Selektor Engleske pod istragom zbog mita

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter