0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

SIVIĆ: Dobro je da su Živković i Grujić ponovo s nama

Objavljeno: 30.09.16 u 14:03

Selektor mlade reprezentacije Srbije Tomislav Sivić izjavio je da neće bit lako pobediti Irsku i Sloveniju jer su bodovi imperativ u borbi za baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, ali da veruje u ekipu koju vodi.

– Neće biti lako, jer postoji imperativ, ali imamo igrače koji sve ovo mogu da iznesu. Fokus je trenutno samo na prvoj utakmici sa Irskom, selekcijom koja je izgubila sve šanse, ali s obzirom na njen mentalitet i borbeni duh, očekuje nas teška i zahtevna utakmica. Verujem da smo kvalitetniji i želimo da osvojimo tri boda i tako sačekamo duel sa Slovenijom, rekao je Sivić na konferenciji za medije.

MUSLIN NAKON PORAZA: Igrali smo bolje od rezultata

On je dodao da je za razliku od prethodnog okupljanja dobra vest da većina reprezentativaca sada ima veću minutažu u klubovima.

– Raduje me taj podatak, jer su se mnogi u međuvremenu izborili za status u klubovima. U takmičarskom ritmu su i Antonov, Veljković, Čavrić, Ožegović, Đurđević. Mali hendikep biće odsustvo Sergeja Milinkovića-Savića u Irskoj, zbog kartona, ali biće spreman za utakmicu protiv Slovenije.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Golmani: Boris Radunović (Avelino), Vanja Milinković-Savić (Lehija), Filip Manojlović (Crvena zvezda).

Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Aleksandar Filipović (Voždovac), Darko Lazić (Anži), Vukašin Jovanović (Zenit), Nikola Maraš (Rad), Miloš Veljković (Verder), Nemanja Antonov (Grashopers), Aleksandar Bjelica (Mehelen).

Sredina terena: Marko Grujić (Liverpul), Andrija Živković (Benfika), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Nemanja Mihajlović (Partizan), Mihailo Ristić (Crvena zvezda), Sasa Lukić (Torino), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), MIjat Gaćinović (Ajntraht).

Napad: Uros Đurđević (Partizan), Ognjen Ožegović (Čukarički), Aleksandar Cavrić (Slovan Bratislava).

Sivić je još jednom naglasio dobru saradnju sa selektorom A reprezentacije Slavoljubom Muslinom.

[/stextbox]

– Moram da ponovo istaknem sjajnu saradnju i njegovo razumevanje kada je u pitanju mlada reprezentacija. Sada su sa nama Živković i Grujić i naravno da sam mu zahvalan zbog toga.

Srbiju dve pobede vode u baraž, a oba rivala znaju da budu i te kako neugodna.

– O Sloveniji neću da pričam pre meča u Irskoj, ali sigurno da nismo zaboravili poraz u prvom meču i imamo veliku želju da im se revanširamo. A kada je reč o Ircima, znamo svi kakav borbeni duh poseduju, radi se o selekciji koja daje maksimum do poslednjeg minuta, nikada ne odustaje. Nama su u glavi samo tri boda i tako ćemo postaviti igru, zaključio je Sivić.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter