0
Fudbal

POSLE SVEGA 67 DANA: Big Sem napustio kormilo ‘Albiona’

Objavljeno: 27.09.16 u 21:30

Fudbalski savez Engleske (FA) saopštio je večeras da je sporazumno raskinuo ugovor sa dosadašnjim selektorom Semom Alardajsom.

– Alardajsovo ponašanje, kako je danas navedeno, neprikladno je za selektora Engleske. On je prihvatio da je napravio značajnu grešku u proceni i izvinio se. Medjutim, zbog ozbiljnosti njegovih postupaka FA i Alardajs su se dogovorii da raskinu ugovor i ta odluka odmah stupa na snagu – navodi se u saopštenju FA.

FA je naveo da nije lako doneo odluku, ali da je prioritet da štiti šite interese fudbala i da održava najviše standarde ponašanja u fudbalu, preneo je britanski Telegraf.

– Selektor muške reprezentacije Engleske je funkcija koja mora da demonstrira jako liderstvo i da pokaže poštovanje integriteta fudbala – piše u saopštenju.

Reprezentaciju će u predstojeće četiri utakmice, protiv Malte, Slovenije, Škotske i Španije, predvoditi Garet Sautgejt. FA je naveo da počinje potragu za novim selektorom.

Bivši trener Sanderlenda je tako posle 67 dana i jedne utakmice napustio reprezentaciju Engleske.

On je u julu potpisao dvogodišnji ugovor sa Savezom kada je nasledio Roja Hodžsona, posle lošeg rezultata Engleske na Evropskom prvenstvu u Engleskoj.

Britanski dnevnik Telegraf objavio je danas snimke za koje tvrdi da su iz avgusta, i na kojima se vidi Alardajs kako razgovara sa prerušenim novinarima, koji su tvrdili da su predstavnici jedne azijske firme. Na njemu se čuje kako govori da se pravila o vlasništvu igrača treće strane mogu zaobići.

Telegraf je naveo da je sklopljen posao sa selektorom od 400.000 funti, koji bi trebalo da predstavlja firmu i da bude glavni govornik na dogadjajima.

Alardajs je rekao novinarima da svaki dogovor mora prvo da odobri FA.

Selektor je sastanku sa lažnim biznismenima u Londonu prisustvovao u društvu svog agenta Marka Kertisa i finansijskog savetnika Šejna Molonija.

Na snimku se čuje kako Alardajs svog prethodnika zove „Voj“, zbog Hodžsonove govorne mane. Selektor je kritikovao i nekadašnjeg asistenta Garija Nevila, a ocenio je da je odluka da se potroši 870 miliona funti da ponovo izgradi Vembli „glupa“.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter