0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport, Aleksandar Ilić

MERAKLIJE U GLAS: Kad je frka, tu je Mrka

Objavljeno: 27.09.16 u 13:11

Posle pobede Radničkog nad ekipom Radnika od 1:0, hodnicima stadiona Čair, Nišlije su sa setom vikale, „Kad je frka, tu je Mrka“. Baš kao što je nekada bio slučaj sa ocem mladog napadača Marka, Sašom Mrkićem.

Ovaj 20-godišnji Nišlija igra sezonu iz snova, iako je početkom takmičarske godine bilo izgledno da će napustiti Čair, to se nije desilo, a izgleda da su čelnici kluba tada doneli pravu odluku.

– Tokom prelaznog roka, često je pisano da sam na izlaznim vratima kluba, drago mi je da sam ostao, želim da pomognem Radničkom, a to ću najbolje činiti golovima, rekao je Mrkić.

„Mrka“ se veoma brzo  svrstao u red najefikasnijih napadača Superlige. Posle 10 odigranih kola, postigao je 5 golova, što ga stavlja na treće mesto liste najboljih strelaca.

– Zadovoljan sam zbog toga, ubedljivo sam najmlađi na listi strelaca, vredno radim na tome da nastavim golgeterski niz, poručuje Mrkić.

JOVANOVIĆ ZA HOTSPORT: Nostalgiju lečim našim slatkišima koji pune rafove u Danskoj (FOTO)

Nišlije koje prolaze pored stadiona Čair, neretko imaju priliku da pre i posle treninga, sretnu Marka kako samostalno radi na poboljšanju svoje završnice, baš zato i jeste jedan od miljenika Meraklija.

– Od samog početka karijere stekao sam naviku da naporno radim, to je krenulo da daje rezultate. Sigurno je da se neću zaustaviti na ovome, želim još da napredujem i ostavim trag u Radničkom, kaže mladi napadač Nišlija.

On navodi da inspiraciju crpi iz podrške najboljih prijatelja i porodice. Puno mu znače saveti koje dobija od oca Saše, legende niškog kluba. Marko se potom okrenuo ambicijama u budućnosti…

Ovaj tim može mnogo, stepenik smo bliže Evropi nego prošle sezone. Imamo kvalitetniji sastav, siguran sam da ćemo ove sezone uspeti da se nakon 30 godina ponovo izborimo izlaz u Ligu Evrope. Želim da kao nekada ceo Niš bude uz Radnički, a Čair krcat, kao u dobra stara vremena, poruka je Marka Mrkićaza kraj.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter