2
Američki fudbal

NFL: Pejtriotsi gazili i sa trećim kvoterbekom, Rodžers i Simijan po četiri tačdauna, Ficpatrik… (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 26.09.16 u 13:30

Sinoć je kompletiran veći deo utakmica treće nedelje NFL, tačnije sve sem čuvene utakmice ponedeljkom uveče.

Fudbal četvrtkom uveče obeležo je sjajni Nju Ingland koji je „šat-autovao“ favorizovani Hjuston i tako stigao do treće pobede u isto toliko utakmica. Prvi kvoterbek Pejtriotsa, Tom Brejdi, je kao što već znate suspendovan, njegova zamena, fenomenalni Džimi Garopolo, se povredio, tako da je tek treći izbor Bila Beličika igrao na najvažnijoj poziciji. Džejkob Briset je iskoristio svoju šansu i, uz dobru odbranu i još bolji specijalni tim, doveo ekipu do trijumfa od maestralnih 27-0. Zanimljivo je to da je njegova zamena na mestu kvoterbeka bio niko drugi do omaleni resiver, Džulijan Edelman, koji je već jednom bacio važan pas za 51 jardu u šampionskoj godini ekipe sa „Žilet stadiona“.

Od mnogobrojnih utakmica u nedelju u podne po američkom vremenu, pažnju je privukao derbi „NFC Severa“ između Grin Beja i Detroita. Naslednik Breta Favra, Eron Rodžers, odneo je šou i sa četiri tačdauna predvodio Pekerse na „smrznutoj tundri“. U moru tačdauna rezultat je bio samo 34-27 za ekipu iz Viskonsina.

U ostalim podnevnim duelima ekipe Pantersa i Kardinalsa doživele su neočekivane poraze od Vikingsa, odnosno Bilsa. Tenesi je izgleda pokraden na svom terenu, a Baltimor i Vašington su upisali važne pobede i to obe u gostima i sa istom razlikom, svega dva poena, dok je Majami savladao Klivlend tek posle produžetaka. Bengalsi nisu uspeli da savladaju sjajne Bronkose, a novi kvoterbek ekipe iz Kolorada, Trevor Simijan, postigao je čak četiri tačdauna!

Kanzas Siti Čifsi i Njujork Džetsi su trebali da pruže gledaocima derbi meč. Umesto toga videli smo malo toga lepog uz čak 9 izgubljenih lopti od koga je 8 izgubila ekipa iz „velike jabuke“. Kvoterbek Džetsa, Ficpatrik, bacio je rekordnih 6 presečenih lopti. U ovom veoma važnom duelu za obe ekipe slavile su „poglavice“ 24-3.

U ostalim utakmicama od 22 časa, po srednjoevropskom vremenu, „ptice“, Sihoksi i Iglsi, su oduvali Fortinajnerse odnosno Stilerse, dok su Koltsi uspeli da izvuku pobedu protiv neugodnih Čadžersa. Da i Amerika ima mane pobrinula se oluja koja je zahvatila Floridu baš u trenutku kada su Tampa Bej Bakanijersi i Los Anđeles Remsi odmeravali snage, tako da je meč prekinut zbog nestanka struje, ali su posle pauze ipak slavili gosti iz „grada anđela“.

U poslednjem meču dana, rano ujutru po našem vremenu, viđeni su dominantni Dalas Kaubojsi predvođeni ruki tandemom, kvoterbekom Preskotom i trkačem Eliotom, koji su predvodili tim do pobede od 31-17. U ovom meču, iako posle odličnih partija, Dak Preskot je bacio prvi tačdaun pasom u NFL

Sutra ujutru u 2:30 na programu je „fudbal ponedeljkom uveče“ gde će se sastati dva odlična napada, Nju Orleans Sejntsi će ugostiti Atlanta Falkonse.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pripremio Luka Totaj

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter