0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

NAPRED DEVOJKE: Srbija kreće u borbu za Evropsko prvenstvo

Objavljeno: 26.09.16 u 09:02

Ženska kadetska selekcija Srbije počinje prvi krug kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2017. Srbija je domaćin turnira koji se igra u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi i Pećincima od 26. septembra do 1. oktobra.

Selektor Suzana Stanojević odredila je u nedelju konačan spisak od 22 igračice

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

golmani Sara Cetinja (Spartak), Jovana Petrović (Napredak),

odbrana Jelena Spasojević, Anastasija Nikolić (Vojvodina), Tijana Josić (Napredak), Dunja Mostarac, Anđela Frajtović (Spartak), Anđela Krstić (Crvena zvezda), Aida Kardović (SV Vajnberg 67), Jovana Miladinović (Crvena zvezda)

sredina terena Maja Ćirić (Mašinac), Jelena Raičević, Milica Stojković (Napredak), Emilija Živković (Crvena zvezda), Nikolina Batinić, Nevena Gojak (Sloga Radnički), Milica Bulatović (Krstarica), Mirjana Penić (Vojvodina)

napad Nikolina Plavšić (Vojvodina), Jovana Agbaba, Marija Đurović (Crvena zvezda), Lana Čolić (Sloga Radnički).

[/stextbox]

Na turniru pored naše selekcije učestvuju još Belgija, Ukrajina i Rumunija. Zbog nastupa za stariju generaciju na turniru u Albaniji, Suzana Stanojević ne može da računa na Saru Savanović, Ivanu Trbojević i Miljanu Ivanović.

TROBOJKA U SRCU I NA OBRAZU: Zanimljiv tradicionalni ritual srpskih fudbalerki (FOTO)

Favorit za prvo mesto u grupi je Belgija, a naše devojke će pokušati da izbore drugu poziciju u jakoj grupi, koja bi našu selekciju odvela u narednu rundu kvalifikacija. Plasman u elitnu rundu će ostvariti i jedna najbolja trećeplasirana evropska selekcija. Važno je istaći da je prethodna generacija (1999) predvođena Suzanom Stanojević ostvarila je prvi plasman kadetkinja na Prvenstvo Evrope početkom maja u Belorusiji.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]Raspored utakmica na turniru:
26. septembar:
Rumunija-Srbija, SC FSS, 15:00
Belgija-Ukrajina, Pećinci, 15:00
28. septembar:
Belgija-Rumunija, SC FSS, 15:00
Srbija-Ukrajina, Pećinci, 15:00
1. oktobar:
Srbija-Belgija, SC FSS, 15:00
Ukrajina-Rumunija, Pećinci, 15:00[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter