0
Ostali sportovi

VESLANJE: 25. i 26. septembra 238 posada vesla na Adi Ciganliji

Objavljeno: 22.09.16 u 10:50

Na pretposlednjem, ujedno i najjačem, domaćem takmičenju u ovoj sezoni Prvenstva Srbije, koje će se 24. i 25. septembra 2016. održati na Adi Ciganliji, takmičiće se 238 posada iz svih srpskih klubova u svim kategorijama. Čak 20 skifova u konkurenciji pionira.

Pretposlednji čin veslačke sezone odigraće se predstojećeg vikenda na Savskom jezeru, a ljubitelji ovog sporta u našoj zemlji imaće priliku zadnji put u 2016. na delu vide gotovo sve najbolje što trenutno može da ponudi ovaj sport. U subotu i nedelju, 24. i 25. septembra 2016, održava se pretposlednje, ujedno i najjače i najznačajnije, domaće takmičenje – državno prvenstvo na kojem će se u svim starosnim kategorijama takmičiti 238 posada iz svih srpskih klubova (poslednje takmičenje u 2016. je Treće kolo omladinske lige 15. oktobra u Novom Sadu). Po broju prijavljenih posada i takmičara ovo će biti najbrojniji državni šampionat do sada.
Na Adi Ciganliji takmičiće se i mnogobrojni reprezentativci naše zemlje koji su ove godine branili boje Srbije na najvećim međunarodnim takmičenjima u juniorskim i seniorskim konkurencijama. Između ostalih, svoje umeće pokazaće i Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović i Andrija Šljukić, učesnici Olimpijskih igrara u Rio de Žaneiru, Miloš Stanojević, finalista u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu za seniore u Roterdamu, Vuk Mladenović, Veselin Tričković, Vanja Obradović i Damjan lazić, članovi četverca sa kormilarom koji je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu za juniore u Trakaiju i četvrto mesto na Svetskom prvenstvu za juniore u Roterdamu…. Iako će mnogi sada reprezentativni dres zameniti klupskim obeležjima nema sumnje da će bitka za svaku medalju biti zanimljiva i neizvesna.
– Osmu godinu uzastopno državnim prvenstvom, najjačim i najznačajnijim domaćim takmičenjem, stavljamo tačku na sezonu. Iako je veslačka sezona broji poslednje dana očekujemo uzbudljive i neizvesne trke samim tim što će konkurencija biti izuzetno jaka. Učestvovaće mnogi reprezentativci što daje ogromnu značaj šampionatu. Posebno smo ponosni da će ovaj šampionat biti rekordan po broju učesnika i posada bez obzira što je kraj duge i naporne sezone. Takođe, raduje nas što je u skifu za pionire prijavljeno rekordnih 20 veslača što je najbolji dokaz da se proširuje baza, a i ove godine, u svrhu promocije ženskog veslanja, organizovaćemo promotivnu trku osmeraca, koje će činiti veslačice različitog uzrasta. Po prognozi vremenske prilike će biti odgovarajuće tako da će biti ispunjeni svi uslovi za još jedno sjajno takmičenje na Adi Ciganliji – kazao je generalni sekretar Veslačkog saveza Srbije Nebojša Jevremović.
Prvog dana državnog šampionata na programu su su trke u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, kao i trka studentskih osmeraca. Drugog dana za medalje će se boriti seniori i kadeti, a jedna od najzanimljivijih trka očekuje se u disciplini ženski osmerac u kojima je će se u jednom timu naći veslačice svih uzrasnih kategorija. Oba dana takmičenja sastanak regatnog odbora je u 9 časova, kvalifikacije počinju sat ivremena kasnije, dok su finalne trke od 12 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter