0
Ostali sportovi

ZA POHVALU I APSOLUTNU PODRŠKU: Paraolimpijac obara Ginisov rekord!

Objavljeno: 20.09.16 u 18:21

Kragujevački paraolimpijac Goran Nikolić je do danas istrčao 18 maratona, od 55 koje treba da istrči za 55 dana kako bi postavio novi „Ginisov rekord“ .

Nikolić je rekao da je cilj svakodnevnog trčanja prikupljanje sredstva za nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe s invaliditetom, korisnika Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba s invaliditetom Iskra u Kragujevcu, gde je on upravnik.

– Planiram da u obaranju Ginisovog rekorda, koji drži japanski atletičar sa 52 maratona za 52 dana, pretrčim 2.400 kilometara. Trčao sam i trčaću svakoga dana 42 kilometra i 196 metrara do jednog od 55 gradova u Srbiji, Crnoj Gori i BiH. Završnica maratona biće u Budvi 27. oktobra, rekao je danas Nikolić na Trgu Republike u Beogradu.

Goran Nikolić je slabovid i vidi samo pet odsto na jedno oko i ovo je prvi put da sportista s invaliditetom „napada“ rekord jednog sportiste bez hendikepa.

– Juče sam trčao od Stare Pazove do Zemuna, cilj mi je bio u Školi za učenike oštećenog vida ‘Veljko Ramadanović’ u ulici Cara Dušana 143 u Zemunu, u koju sam išao, rekao je on.

Nikolić je ka svom cilju krenuo 3. septembra, iz Kragujevca.

– Pored sportskog izazova, akcija ima humanitarni karakter, jer želim da animiram ljude dobre volje i prikupim sredstva koja ću uložiti u nabavku sportske opreme i rekvizita za osobe sa invaliditetom, korisnika Regionalnog centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra u Kragujevcu, rekao je Nikolić na startu prvog od 55 uzastopnih maratona.

Deca iz OŠ za slabovide „Dragan Kovačević“ iz Beograda, dočekala su ga danas na Trgu Republike da mu pruže podršku u postavljanu novog Ginisovog rekorda, a i među sportistima i rekreativcima vlada veliko interesovanje da se uključe u deo maratona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter