10
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐILAS U CRVENOJ ZVEZDI? Čović sprema pravi zemljotres!

Objavljeno: 20.09.16 u 18:56

Nebojša Čović pokrenuo je priču koja bi sasvim sigurno izazvala osetne potrese u srpskoj košarci.

‘Psovaće mu majku, ali izdržaće!’, poruka je Nebojše Čovića kada se radi o Draganu Đilasu koji bi prema njegovim najavama mogao da uđe u Upravni odbor Crvene zvezde. Put do toga je dug, ali ne i nerealan, posebno zbog odnosa dvojice funkcionera.

– Sa zadovoljstvom ću da ga pitam, iako mislim da on ima dobar posao. Bio sam mu i asistent i profesor na fakultetu, ali nema to veze. Ako je raspoložen, ‘ajde da ga dovodimo. Dragan je zvezdaš, psovaće mu majku sad zbog toga, ali dobro je odradio svoj posao u ovom jednom i po mandatu u KSS i stoga treba sačuvati te ljude, koji su ostavili trag u košarci. Naročito ljude koji su ostavili traga u menadžmentu – izjavio je danas na opširnoj konferenciji za medije Nebojša Čović.

Jasno je istakao da se neće kandidovati da nasledi Dragana Đilasa na mestu predsednika KSS-a.

– Ja sigurno neću biti kandidat, jer se ne vraćam na mesta na kojima sam bio, ali ne zaboravljam 1995, kada sam KSJ zatekao u golubarniku u Nušićevoj ulici, pa smo pravili preseljenje u Beograđanku, pa u Kuću košarke, zvanično otvorenu 1998. Tada sam bio gradonačelnik i da, koristio sam tadašnju funkciju da pomognem košarci. Taj trag niko ne može da izbriše, osvojili smo Atinu, u Atlanti smo bili srebrni, pa opet zlatni 1997, tako da sam političkom voljom Mrkonjića i nekih tadašnjih kadrova smenjen. I, ponavljam, nemam nameru da se vraćam na to mesto – jasan je Čović.

ČOVIĆ OTVORIO ‘PANDORINU KUTIJU’: Ozbiljna optužba na račun Partizana!

– I 2001. i 2002. godine bilo mi je zadovoljstvo da, koristeći funkciju potpredsednika Vlade pomognem u sanaciji naše reprezentacije, prvo vezano za Istanbul, pa za Indijanapolis… Nije mi drago što je Dragan Đilas doneo takvu odluku, mislim da je korektno radio svoj posao, a verujte mi da to nije lak posao. Ni u smislu da u masi slučajeva, a to je situacija i u klubovima, morate da idete linijama, da kukate, molite za sredstava, mada mislim da je Vlada značajno pomogla, jer nisu mala sredstva izdvojena za kvalifikacije i očigledno su se odlično isplatila – objasnio je prvi čovek Crvene zvezde.

Dodao je da je i sam bio upućen u donošenje odluke Dragana Đilasa.

Imao sam nekoliko razgovora na tu temu sa Đilasom i potpuno ga razumem u takvoj odluci. To ne govori da se slažemo oko svega, ne slažemo se, a ja nisam čovek koji se lako saglašava sa svim stvarima. Razmišljaćemo ko će imati kakvih kandidata. Gledajući zadnjih dana, mislim da neke kandidature mogu da budu opasne po košarku. Tu bih stavio tačku, da ne prejudiciram tu stvari. Opasno u smislu podela, vraćanja na staro, sudije, bambusovanje i ostale stvari – rekao je i zaključio priču o ovoj temi:

– Čovek koji dođe na to mesto treba da voli košarku, a da li je igrao ili nije, ili je pokušao da igra… Nije toliko važno. Važno je da mora da radi jako. Puno inače priča o legendama može da nas odvede u to da imamo i legendarnu košarku. Toliko.

0
0

10 Komentara

    • @Smederevac
      Kao prvo,niko ne navija za nekog zbog sportskih radnika,jer su i oni rodjeni posle osnivanja klubova,kao drugo,Covic i Djilas imaju ogromne uspehe u svom radu sa reprezentacijom a Covic i sa klubovima,na cijem celu je bio.Ja navijam za Zvezdu oduvek,bez obzira ko je na njenom celu i tako ce zauvek biti,cak i kad ode Covic ili bilo ko drugi.Svi su promenjivi,samo je Zvezda vecna.
      Gotovo sam siguran da nisu nista manje posteni od ljudi koji vode ili su vodili tvoj klub.Dovoljno je vratiti film malo unazad i prisetiti se na koji nacin ste osvajali titule i bice ti sasvim jasno,kradje,otimacine,prebijanja,zastrasivanja…

      0
      0
      Odgovori
  1. -Sekundarci, posto vam je izvorni, „originalni“ kkcz UGASEN, vi se drzite samo za vas prihvatljive misli: DESAVA SE DA PRVA LJUBAV NIKAD NE IZBLEDI, ALI UVEK-PRODJEEEEE .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori
  2. Dok si ti 95-te dosao na celo KSJ, KKP je vec DEBELO OSVOJIO EVROPU tj. POKORIOOO PUDLICEEE .!. XXAAXXAA .!. Stalno si u zaostatku za najvecom Srpskom KK Ikonom i Svetinjom KK-Partizan-Mit ili cudo-jedini ponos i najveci brend Srbije !!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Све лик –до лика још им фали др. Потерница из фудбалског клуба, брат великог вође који се крије иза ових ликова и који уноси скривене финансије у КК и да то буде заиста једна **дивна** дружина

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter