0
Ostali sportovi

SRPSKI GOLFERI: Da se pokažemo u najboljem svetlu (FOTO)

Objavljeno: 19.09.16 u 14:52

Reprezentacija Srbije doputovala u Meksiko na Svetsko amatersko golf prvenstvo.

Najbolji srpski golferi spremni dočekuju Svetsko amatersko prvenstvo, koje će od 21. do 24. septembra biti održano u Meksiku. Boje Srbije braniće Branimir Gudelj, Mihailo Dimitrijević i Ranko Helc uz kapitena Aleša Gregoriča. Pošto je u pitanju timsko takmičenje, tokom četiri runde bodovaće se rezultati najbolje dvojice od trojice golfera iz svake reprezentacije, a titulu brane Amerikanci.

Od trojice srpskih golfera koji će se takmičiti u Meksiku, dvojica imaju iskustvo igranja na planetarnom šampionatu. Helc, koji studira u Sjedinjenim Državama, odakle će direktno stići na prvenstvo, je igrao pre dve godine u Japanu, a Dimitrijević pre četiri, kada je turnir održan u Turskoj.

– Iskreno, znači mi iskustvo koje sam stekao tada. To mi je bilo prvo veliko takmičenje, sada znam šta me čeka i donekle kakva je konkurencija. Sazreo sam u poslednje četiri godine kao igrač. Ranije mi je glavni problem bila kratka igra, ali sam je popravio ove sezone. Pretpostavljam da se promenio moj mentalni pristu. Ranije, kada mi udarci nisu bili onakvi kakve želim, odustao bih, ali sada uspevam da izvučem najbolje iz toga što imam i svejedno napravim rezultat – naglasio je Dimitrijević.

Branimir Gudelj

Na prethodnom Svetskom prvenstvu, reprezentacija Srbije je zauzela 54. mesto. Pripreme za Meksiko naši igrači započeli su još pre dve godine, a intenzivirane su ove sezone.

– Treninzi su svakodnevni, Golf asocijacija nam je pomogla. Početkom ove godine smo imali pripreme u Italiji, na proleće veliki broj turnira. Pratila je naš razvoj kroz treninge i turnire, kako one na koje nas je ona slala, tako i one na koje smo išli u svojoj organizaciji. Kada se sve spoji, sezona je do sada bila uspešna – istakao je Dimitrijević.

Srpski golferi imaju šansu da sezonu učine još uspešnijom u Meksiku, a Dimitrijević ima jasan cilj, iako je svestan da njega i ostatak tima čeka težak posao.

– Očekuje se lepo vreme, tereni su veoma lepi i zahtevni, biće definitivno izazov. Odigraćemo dve probne runde i iskreno, bio bih zadovoljan kada bih u individualnoj konkurenciji ušao među 50 najboljih, a naš tim među 30 – otkriva Dimitrijević.

Za razliku od Dimitrijevića i Helca, Gudelj će u Meksiku debitovati na Svetskom prvenstvu. Mladi srpski golfer ne želi da govori o plasmanu, ali obećava da će dati sve od sebe.

– Osećam se veoma dobro, imali smo odlične pripreme, učestvovali smo na velikom broju turnira poslednjih godina, gde su igrali najbolji igrači Evrope i sveta. Nadam se boljem rezultatu nego na prethodnom šampionatu. Ne bih da prognoziram plasman, ali težićemo tome da igramo najbolje i da se pokažemo kada bude najvažnije. Videćemo za koju poziciju će to biti dovoljno – naglasio je Gudelj.

Ranko Helc

Mladi srpski golfer veruje da je učešćem na velikom broju turnira u poslednje dve godine uspeo da prikupi iskustvo da se izbori sa pritiskom koje donosi igranje na Svetskom prvenstvu.

– Na velikim takmičenjima se susrećemo sa pritiskom, a rešavamo ga se igranjem na velikom broju jakih turnira. Golf asocijacija Srbije nam je to omogućila i verujem da će nam to pomoći da se izborimo sa pritiskom. Najvažnije je da se fokusiramo na sledeći rezultat, da ne razmišljamo da li treba nekoga da stižemo ili ne, jer samo tako može da se dođe do dobrog rezultata – kaže Gudelj.

Titulu svetskog šampiona u Meksiku će braniti selekcija Sjedinjenih Američkih Država koja je trijumfovala u Karuizavi pre dve godine. Borba za trofej Ajzenhauer vodiće se na terenima golf klubova Majakoba El Kamaleon i Iberostar Plaja Paraiso.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter