2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ONI TO NISU ZASLUŽILI: Nema dočeka paraolimpijaca ispred skupštine, a ovo je razlog

Objavljeno: 15.09.16 u 13:50

Naši heroji neće moći da nam se obrate s balkona gradske skuštine, a razlog je „tehničke prirode“.

Naime za Borislavu Perić, Nadu Matić, Nemanju Dimitrijevića, Mitra Palikućau i Lasla Šuranjija, koji su doneli Srbiji šest medalja na Igrama u Riju, ne postoji način da pozdrave narod s balkona Skupštine Beograda, jer ne postoje arhitektonski i tehnički uslovi da osobe sa invaliditetom dospeju na mesto sa kojeg osvajači medalja tradicionalno pozdravljaju građane!

POI RIO 2016: Nema stajanja – još jedna medalja!

– Na ulazu u Skupštinu ne postoji klasična rampa za invalide, ali postoji prilaz za automobile kojim visoke zvanice mogu direktno iz limuzina da uđu u Stari dvor. Takođe, na ulazu bi naše paraolimpijce dočekao uzan detektor za metal, a zatim i strme stepenice, dok lift nije odgovarajući za naše paraolimpijce jer u njega ne mogu da stanu invalidskih kolica, kaže Kurirov sagovornik.

Milan Grahovac, predsednik Pokreta malih ljudi Srbije i višestruki osvajač medalja sa najvećih svetskih sportskih takmičenja, ističe da se šalje loša poruka.

– Pre četiri godine postojala je inicijativa da se ispred Skupštine grada napravi bina za naše sportiste i da se to tako tehnički reši. Međutim, tadašnji gradonačelnik Dragan Đilas zaključio je da paraolimpijski sportovi nisu popularni u narodu. Nadam se da će ova država sada imati sluha za nas, rekao je on.

POI RIO 2016: Šuranji doneo još jednu medalju!

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević tvrdi da u Starom dvoru nema arhitektonskih problema za osobe sa invaliditetom.

– Postoji rampa, postoji i lift, nema nikakvih tehničkih problema. Međutim, doček neće biti na balkonu, već ćemo prvi put u istoriji za paraolimpijce organizovati svečani doček u Skupštini grada, u saradnji s Ministarstvom za sport i Paraolimpijskim komitetom, kaže on.

Šta god da je razlog srspki paraolimpijci neće biti na balkonu skuptine grada. 

0
0
2 Komentara
  1. Pa jel moraju da budu na balkonu? Mogu na binu da se popnu, nije to toliko tesko. Veci su uspeh oni napravili nego ovi sto su regularno isli. Njih je 16 otislo, a vec sad imaju 6 medalja!

    0
    0
    Odgovori
  2. klasika kao onomad za decu matematicare koji su osvojili par zlata na svetskom prvenstvu koji treba da su ponos ove zemlje kao i paraolimpijci svi bez obzira dali su uzeli medalju u riju ili ne ulozili su ogroman napor i otisli da se bore za svoju zemlju, ali ne, tu je opet problem famozne tehnicke prirode , nazalost ovde nam namecu pravilo da volimo samo onog ko ima lovu i da su samo takvi vredni postovanja , a takvi koji imaju lovu su u stvari najvece ljudske bede , tuzno za ovu decu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter