0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

U MEČU BEZ VEĆEG ZNAČAJA: Poraz fudbalerki od Belgije (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 15.09.16 u 23:47

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi zaslužena pobeda Belgijanki u meču koji nije imao velikog značaja po pitanju redosleda na tabeli.

Naše devojke su odavno izgubile sve šanse da se nađu u završnici Evropskog prvenstva u Holandiji, ali dolaskom novog selektora Gorana Sretenovića osetili su se neki novi vetrovi i finiš ovih kvalifikacija su dobra prilika da se poprave i uhodaju neke stvari pred naredni ciklus.

U tom kotekstu je selektor i najavio duel protiv favorizovanih Belgijanki, pogotovo što je selekcija bila suočena sa mnogo problema pred poslednja dva kvalifikaciona meča (duel sa BiH 20. septembra). Zbog povreda su u poslednji čas sa spiska otpale Jovana Damnjanović, Aleksandra Savanović, Dina Blagojević i Aleksandra Lazarević, ali sve to nije uticalo na solidno izdanje naših devojaka u prvom poluvremenu.

Belgijanke su imale blagu inicijativu, prve su imale šansu, a zatim došle u vođstvo u ranoj fazi utakmice. Izabranice Gorana Sretenovića brzo su uspostavile ravnotežu, a onda preko Mirele Tenkov uspele da izjednače. Zaslužen epilog posle prvog dela igre.

U nastavku su gošće bile mnogo ubedljivije, a put do pobede bio je olakšan posle srećnog gola u režiji Van de Put, koja je uputila udarac sa nekih 25 metara i kada se činilo da će to biti lak posao za nađu „jedinicu“ Ivanov, lopta joj se izmigoljila iz ruku i završila neočekivano u mreži. Gol koji je dao krila Belgijankama koje su u 74. minutu izvele brz kontra napad, Ivanov je istrčala ali je Van Grup bila brža i praktično rešila ovu utakmicu.

Posle svega, naše devojke zaslužuju čestitke za uloženi napor po veoma teškom vremenu, a stručni štab i selektora Gorana Sretenovića očekuje veliki posao kako bi za naredni ciklus napravili iskorak na planu igre i rezultata.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Strelci: 0:1 De Kanji 13, 1:1 Tenkov 31, 1:2 Delos 52, 1:3 Van Gorp 74.
Stadion: Sportski centar FSS u Staroj Pazovi.
Gledalaca: oko 200.
Sudija:Eftalia Mitsi (Grčka).
Pomoćnice: K.Kourumpilia, M.Kuparani (Grčka). Žuti karton: Mijatović (Srbija).

SRBIJA:Ivanov, Krstić, Slović, Damjanović, Čubrilo, Ilić, Radojičić, Mijatović, Smiljković (od 72. Oršoja),Bradić (od 53. Vuković), Tenkov (od 68. Varda).

BELGIJA: Odeurs, Žakes, Van de Put, De Kanje, Van Gorp,Vilaert, Zeler, Kiman, Onzia (od 60. Mermans), Bismens, Delos.

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter